Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜνημόνιο πρόθεσης συνεργασίας μεταξύ των Επιχειρήσεων Αττικής και της Costa Crociere

Μνημόνιο πρόθεσης συνεργασίας μεταξύ των Επιχειρήσεων Αττικής και της Costa Crociere

Οι Επιχειρήσεις Αττικής ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου προθέσεως συνεργασίας με την ιταλική εταιρεία κρουαζιερών, Costa Crociere, μέλος του Ομίλου Carnival Corporation, για τη δημιουργία δύο νέων ναυτιλιακών εταιριών που θα […]

Οι Επιχειρήσεις Αττικής ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου προθέσεως συνεργασίας με την ιταλική εταιρεία κρουαζιερών, Costa Crociere, μέλος του Ομίλου Carnival Corporation, για τη δημιουργία δύο νέων<...> ναυτιλιακών εταιριών που θα δραστηριοποιηθούν στις κρουαζιέρες και στη μεταφορά επιβατών και οχημάτων με επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Όπως ανακοινώθηκε και οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμη στις λεπτομέρειες της συνεργασίας κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Στην τελική τους μορφή, οι νέες εταιρίες θα έχουν την εξής μορφή: Μία νέα ναυτιλιακή εταιρεία, η Costa Attica Cruises, θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο της κρουαζιέρας, κυρίως στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Η Costa Attica Cruises θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία δημιουργώντας νέα δεδομένα στο χώρο της κρουαζιέρας με αφετηρία την Ελλάδα.
H Costa Superfast<.>, θα προσφέρει μεταφορές επιβατών και οχημάτων με επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία και θα δραστηριοποιηθεί κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μεσογείου. Δύο επιβατηγά- οχηματαγωγά πλοία νέας τεχνολογίας, μέσης ταχύτητας 28 κόμβων, στα πρότυπα των Superfast θα προσφέρουν πρωτοποριακές υπηρεσίες στο χώρο των μεταφορών.
Ο Πρόεδρος των Επιχειρήσεων Αττικής, κ. Περικλής Παναγόπουλος, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας δήλωσε: ‘Είμαστε ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Costa Crociere, μέλος του Ομίλου Carnival Corporation, τη μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιερών στον κόσμο. Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο δυναμικός συνδυασμός θα αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για τις εταιρείες και τους μετόχους τους’.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Costa Crociere Spa, Pier Luigi Foschi, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πείρα και η τεχνογνωσία της Costa Crociere σε συνδυασμό με την επιτυχημένη και δυναμική δραστηριότητα των Επιχειρήσεων Αττικής στο χώρο της επιβατηγού – οχηματαγωγού ναυτιλίας, θα ενδυναμώσει σημαντικά και τις δύο εταιρείες και θα αποδώσει τα μέγιστα στους μετόχους και προσέθεσε:

’Αυτές οι νέες πρωτοβουλίες αποσκοπούν στην ευνοϊκότερη εκμετάλλευση της αναμενόμενης πλήρους ανάκαμψης της αγοράς της κρουαζιέρας και παράλληλα στην αύξηση της παρουσίας της εταιρείας στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της επιβατηγού-οχηματαγωγού ναυτιλίας’.

Δύο νέα πλοία των Επιχειρήσεων Αττικής στο ελληνικό νηολόγιο

Επίσης, σημειώνουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος των Επιχειρήσεων Αττικής Αλέξανδρος Παναγόπουλος επισκέφθηκε πρόσφατα τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη με τον οποίο είχε συνεργασία για θέματα ναυτιλιακής πολιτικής. Ο κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος ανακοίνωσε στον υπουργό την εγγραφή στα ελληνικά νηολόγια δύο Φ/Γ πλοίων, του M/V Πανθέας και του M/V Πανασέας ναυπηγήσεως 1997, 38.995 κοχ έκαστο, τα οποία εισέρχονται στο ελληνικό νηολόγιο για πρώτη φορά.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ευχαρίστησε τον κ. Αλέξανδρο Παναγόπουλο και τις εταιρίες που έλαβαν την απόφαση αυτή διαβεβαιώνοντάς τους ότι "η ασκούμενη πολιτική του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας θα οδηγήσει το ελληνικό νηολόγιο σε ακόμα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός συνεχώς διευρυνόμενου διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024