Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΣυναντήσεις υπουργών στα πλαίσια διμερών διαπραγματεύσεων για την ναυτιλία

Συναντήσεις υπουργών στα πλαίσια διμερών διαπραγματεύσεων για την ναυτιλία

Με την Υπουργό Οικονομικών του Χονγκ-Κονγκ κ. Sandra Lee και πολυμελή αντιπροσωπεία του Χονγκ-Κονγκ, συναντήθηκε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, στα πλαίσια διμερών διαπραγματεύσεων, οι οποίες κύριο στόχο […]

Με την Υπουργό Οικονομικών του Χονγκ-Κονγκ κ. Sandra Lee και πολυμελή αντιπροσωπεία του Χονγκ-Κονγκ, συναντήθηκε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας<...> κ. Γιώργος Ανωμερίτης, στα πλαίσια διμερών διαπραγματεύσεων, οι οποίες κύριο στόχο είχαν τη σύναψη ναυτιλιακής και φορολογικής συμφωνίας.

Η κ. Lee αφού ανέλυσε στον Υπουργό τα νέα δεδομένα της ναυτιλιακής και λιμενικής πολιτικής μετά την προσχώρηση του Χονγκ-Κονγκ στην Κίνα, ζήτησε τη συνυπογραφή ειδικής ναυτιλιακής συμφωνίας.

Ο κ. Ανωμερίτης, επίσης, συναντήθηκε και με την Υπουργό Ναυτιλίας των Μπαχαμών κ. Glenys Hanna-Martin. Στο νηολόγιο των Μπαχαμών είναι εγγεγραμμένα 182 ελληνόκτητα πλοία και ως εκ τούτου, το ελληνικό ενδιαφέρον είναι σημαντικό. Η κ. υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση της για ίδρυση Γραφείου της Ναυτιλιακής Αρχής Μπαχαμών στην Ελλάδα, απόφαση που ενισχύει το ρόλο του Πειραιά ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου.

Τέλος ο κ. Ανωμερίτης συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό για θέματα Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου κ. David Jameson, σε διμερή συνάντηση αντιπροσώπων. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη διμερή ναυτιλιακή συνεργασία των δύο χωρών, για τα θέματα λήξης του cabotage στην Ελλάδα, για τα φορολογικά θέματα των ναυτιλιακών εταιριών, για τη βελτίωση της ναυτικής ασφάλειας και για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024