Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣήριαλ κατάντησαν οι ελληνοκινεζικές τουριστικές σχέσεις

Σήριαλ κατάντησαν οι ελληνοκινεζικές τουριστικές σχέσεις

Σε σήριαλ και μάλιστα κωμικοτραγικό εξελίσσονται οι ελληνοκινεζικές τουριστικές σχέσεις ή καλύτερα οι δηλώσεις για τις ελληνοκινεζικές τουριστικές σχέσεις. Στη γνωστή τετράδα αρμοδίων για θέματα τουρισμού του ΥΠ.ΑΝ. και ΕΟΤ […]

Σε σήριαλ και μάλιστα κωμικοτραγικό εξελίσσονται οι ελληνοκινεζικές τουριστικές σχέσεις ή καλύτερα οι δηλώσεις για τις ελληνοκινεζικές τουριστικές σχέσεις<...>. Στη γνωστή τετράδα αρμοδίων για θέματα τουρισμού του ΥΠ.ΑΝ. και ΕΟΤ προστέθηκε και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ο οποίος όπως φαίνεται δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι “ίσως καταστεί δυνατόν στο μέλλον να υπογραφεί η συμφωνία” και πρόσθεσε ότι οι συνεννοήσεις θα συνεχιστούν και “ίσως κάποτε τα καταφέρουμε”!

Το παράξενο είναι ότι όλοι οι προηγούμενοι αρμόδιοι του τουρισμού που πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με ομολόγους τους από την Κίνα (αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στην Κίνα) μιλούσαν για ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για συνεργασία στον τουριστικό τομέα. Ο μόνος που επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν, άσχετα με το αν οι Κινέζοι θα μας θεωρήσουν εγκεκριμένο τουριστικό προορισμό, ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Πατέλλης (βλέπε άρθρο του TravelDailyNews με τίτλο “Ανοίγει η κινεζική αγορά αλλά με δυσκολίες”), κατεβάζοντας τους τόνους ενθουσιασμού σε ρεαλιστικά επίπεδα προβληματισμού και αναζήτησης λύσεων.

Στη συνέντευξη του πρωθυπουργού όμως σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ‘Ναυτεμπορικής’ επισημάνθηκε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Πατέλλης ανέφερε ότι υπεγράφη η τουριστική συμφωνία Ελλάδας-Κίνας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΤ δεν εκφράζει την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τελικά τη δήλωση του Γ. Πατέλλη ανακριβή.

Σίγουρα όμως την κυβέρνηση εκφράζει ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος όταν στις 22/5/2002 με δελτίο τύπου που εξέδωσε με τίτλο “Η Ελλάδα επιλεγμένος τουριστικός προορισμός για τους Κινέζους” αναφέρει ότι “Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση της Κίνας, διότι μας ανακοίνωσε ότι ανέδειξαν την Ελλάδα ως επιλεγμένο τουριστικό προορισμό. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών στο επίπεδο του τουρισμού, κάτι για το οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα”, βασιζόμενος βέβαια στις συνομιλίες του με τον Α’ αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Lanqing.

Τελικά, το ‘μπαλάκι’ σε αυτό το πινγκ-πονγκ παίζουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες οι οποίοι δεν ξέρουν αν πρέπει να χαρούν ή να λυπηθούν για τη νέα μεγάλη αγορά που άλλοτε ανοίγει πολλά υποσχόμενη και άλλοτε κλείνει, ή αν θα πρέπει να παρακολουθούν με κατανόηση και υπομονή τα παιχνίδια εξουσίας της κυβέρνησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024