Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΤα μέτρα του νέου νομοσχεδίου για τα παραδοσιακά σκάφη παρουσίασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στις Σπέτσες

Τα μέτρα του νέου νομοσχεδίου για τα παραδοσιακά σκάφη παρουσίασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στις Σπέτσες

Την σημασία του νομοσχεδίου για τις ναυτιλιακές εταιρίες που την προηγούμενη εβδομάδα ψήφισε η Βουλή και ιδιαίτερα τα μέτρα που αφορούν τα παραδοσιακά σκάφη, τόνισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. […]

Την σημασία του νομοσχεδίου για τις ναυτιλιακές εταιρίες που την προηγούμενη εβδομάδα ψήφισε η Βουλή και ιδιαίτερα<...> τα μέτρα που αφορούν τα παραδοσιακά σκάφη, τόνισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πασχαλίδης μιλώντας στο Δημαρχείο των Σπετσών κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου μειώνεται στο 50% η φορολογία για τα επαγγελματικά τουριστικά πλοία και ανάμεσα σ` αυτά και στα παραδοσιακά σκάφη. Όπως εξήγησε ο ΥΕΝ Γ. Πασχαλίδης, τα μέτρα αυτά αφορούν 3.000 πλοία αναψυχής με ελληνική σημαία και άλλα 3.000 που βρίσκονται ελλιμενισμένα στην Ελλάδα και με τις διατάξεις του νόμου μπορούν να εγγραφούν στο Εθνικό Νηολόγιο.

Ο ΥΕΝ Γ. Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις Σπέτσες όπου είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Στο Δημαρχείο ο κ. Πασχαλίδης είχε συνάντηση με το σωματείο των κυβερνητών των θαλάσσιων ταξί του νησιού που εκτελούν δρομολόγια προς και από τις ακτές της Πελοποννήσου. Συζητήθηκαν θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά του κλάδου των θαλάσσιων ταξί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024