Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣτροφή της Βερνίκος στα εκκοκκιστήρια

Στροφή της Βερνίκος στα εκκοκκιστήρια

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Βερνίκος Κότερρα Ναυτιλιακή Και Συμμετοχών Α.Ε. αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την 17η Φεβρουαρίου 2004, με βασικά θέματα την έγκριση της επέκτασης των δραστηριοτήτων της […]

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Βερνίκος Κότερρα Ναυτιλιακή Και Συμμετοχών Α.Ε. αποφάσισε τη σύγκληση<...> Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την 17η Φεβρουαρίου 2004, με βασικά θέματα την έγκριση της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στη γεωργική βιομηχανία και ειδικότερα στο θέμα των εκκοκκιστηρίων βάμβακος, την έγκριση της αγοράς από την εταιρία ποσοστού της εταιρίας Ελληνικά Εκκοκκιστήρια ΑΕΒΕ και την έγκριση της μεταβίβασης στον Γεώργιο Α. Βερνίκο ή σε εταιρίες συμφερόντων του, δραστηριοτήτων της εταιρίας `Βερνίκος`.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του την εισήγηση του προέδρου της εταιρίας, κ. Γεωργίου Βερνίκου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι “έχουν εμφανιστεί αξιόλογες ευκαιρίες ανάπτυξης στο μεγάλο χώρο της γεωργικής βιομηχανίας. Ιδιαίτερα στον τομέα των εκκοκκιστηρίων βάμβακος στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, γίνονται σημαντικές ανακατατάξεις, όπου υπάρχουν δυνατότητες σημαντικής και άμεσης κερδοφορίας. Για το λόγο αυτό εμφανίζεται ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρίας να αναπτυχθεί η τελευταία στον τομέα αυτό, με εξαγορά πακέτου μετοχών εταιρίας εκκοκκιστηρίων. Προτάσεις έχει υποβάλει και ο μέτοχος της εταιρίας κ. Γεώργιος Λεβεντάκης. Συγκεκριμένα, η εταιρία του, Ελληνικά Εκκοκκιστήρια ΑΕΒΕ, παίζει σημαντικό ρόλο στο χώρο της επεξεργασίας βάμβακος, κατέχοντας το 8% της αγοράς, με σημαντικές εργοστασιακές μονάδες και με τζίρο της τάξης περίπου των 45-50 εκατ. Ευρώ. Οι δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρίας είναι μεγάλες, έχοντας σαν άμεσο στόχο τη κατοχή του 12% όλης της ελληνικής αγοράς, αλλά και με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, λόγω της σημαντικής τεχνογνωσίας της εταιρίας Ελληνικά Εκκοκκιστήρια ΑΕΒΕ. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός και να βρεθούν τα αντίστοιχα χρήματα, πιθανόν να είναι ανάγκη να πουληθούν υπάρχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρίας, σε όση έκταση απαιτείται για την επίτευξη της εξαγοράς. Τόσο η πώληση υπαρχουσών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όσο και η αποτίμηση της Ελληνικά Εκκοκκιστήρια ΑΕΒΕ, θα γίνουν σύμφωνα με αποτιμήσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών εταιριών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024