Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsDirectline Holidays: Η Ελλάδα Νο1 προορισμός για διακοπές αυτό το καλοκαίρι
Τάσεις

Directline Holidays: Η Ελλάδα Νο1 προορισμός για διακοπές αυτό το καλοκαίρι

Ο βρετανικός OTA, Directline Holidays, πιστεύει ότι η επιτυχία της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού είναι συνδυασμός σταθερών καλών καιρικών συνθηκών, υψηλών προτύπων διαμονής και προσιτών τιμών, λόγω της οικονομικής αστάθειας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Το online ταξιδιωτικό πρακτορείο Directline Holidays αναφέρει την Ελλάδα ως “top-selling” προορισμό για το καλοκαίρι του 2013, με την Τουρκία να ακολουθεί, με συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση. Οι Βαλεαρίδες Νήσοι είχαν μια μικρή πτώση στις κρατήσεις, αλλά η Ισπανία παραμένει συνολικά στην τρίτη θέση, λόγω της διαχρονικής δημοτικότητας των Καναρίων Νήσων. Η Πορτογαλία εμφανίζει αύξηση κατά 50% στις κρατήσεις, στην τέταρτη θέση.

Ενώ η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση με σχεδόν το 25% του συνόλου των θερινών διακοπών που πωλούνται από η Directline Holidays, η ζήτηση για την Τουρκία έχει διπλασιαστεί σε ετήσια βάση. Η Τυνησία, ένας άλλος ισχυρός “παίκτης”, έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη από το 2012, ενώ η δημοτικότητα της Μάλτας συνεχίζεται.

Η Directline Holidays πιστεύει ότι η επιτυχία της ως κορυφαίου προορισμού είναι συνδυασμός σταθερών καλών καιρικών συνθηκών, υψηλών προτύπων διαμονής και προσιτών τιμών, λόγω της οικονομικής αστάθειας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Η Maria Whiteman, διευθύνουσα σύμβουλος της Directline Holidays, αναφέρει: “Οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξαιρετικά ‘ανθεκτικοί’ και δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν πολιτικές αναταραχές στο εξωτερικό να τους επηρεάσουν όσον αφορά στις ετήσιες καλοκαιρινές τους διακοπές – γι’αυτό άλλωστε συνεχίζουμε να βλέπουμε ζήτηση για την Αίγυπτο και την Τουρκία. Ακολουθούμε πάντα τις Οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επί του παρόντος δε συμβουλεύει ενάντια σε ταξίδια στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Έχουμε διαπιστώσει ότι οι πελάτες μας καταλαβαίνουν ότι οι τουριστικές περιοχές συχνά παραμένουν ανεπηρέαστες από τα γεγονότα. Με το να μη γυρίζουν την πλάτη στους αγαπημένους τους προορισμούς διακοπών, οι Βρετανοί τουρίστες θέλουν να δείξουν την υποστήριξή τους, συνεχίζοντας να τους επισκέπτονται”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024