Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΙταλία, Τουρκία και Ισπανία κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για τους Γερμανούς

Ιταλία, Τουρκία και Ισπανία κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για τους Γερμανούς

Κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για τους Γερμανούς φαίνεται ότι παραμένουν οι χώρες της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας,αν και όπως σημειώνει ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος Γερμανικών Τραπεζών “στην Τσεχία το ευρώ […]

Κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για τους Γερμανούς φαίνεται ότι παραμένουν οι χώρες της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας,<...>αν και όπως σημειώνει ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος Γερμανικών Τραπεζών “στην Τσεχία το ευρώ έχει 26% περισσότερη αξία για τους Γερμανούς απ΄ ότι στη χώρα τους, ενώ στη Βρετανία, οι Γερμανοί αγοράζουν περίπου το 78% όσων θα αγόραζαν στην πατρίδα τους”. Επίσης, κατά το σύνδεσμο οι τιμές στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και την Ισπανία είναι όπως στη Γερμανία.

Όσον αφορά τώρα στην επιλογή του τόπου διακοπών, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα `Deutsche Welle`, “η σχέση τιμής και προσφοράς παίζει καθοριστικό ρόλο. Ψηλά στην κλίμακα των κριτηρίων αξιολόγησης για την επιλογή του τουριστικού στόχου των Γερμανών βρίσκονται η ομορφιά του φυσικού τοπίου, η ποιότητα της παραλίας, και το καλό φαγητό. Ταυτόχρονα όμως κοιτάζουν όλο και περισσότερο να προσφέρονται και σε προσιτές τιμές, και αυτό, όχι μόνο τώρα που οι Γερμανοί περνούν μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής στενότητας”.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις επιλογές των Γερμανών για την τουριστική περίοδο του τρέχοντος έτους, οι νέες χώρες μέλη της Ε.Ε. εμφανίζουν σημαντική ανοδική τάση, καθώς όλο και περισσότεροι διαπιστώνουν ότι στην Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχία το ευρώ τους έχει μεγαλύτερη αξία. Μάλιστα, η κ. Τάνια Μπέλερ από τον Ομοσπονδιακό Σύνδεσμο Γερμανικών Τραπεζών υποδεικνύει το παράδειγμα της Τσεχίας για φτηνές διακοπές. “Εκεί για τους Γερμανούς το ευρώ έχει 26% περισσότερη αξία απ΄ ότι στη χώρα τους”, αναφέρει “και αυτό έχει εμφανή επίπτωση στο πορτοφόλι”.

Από την άλλη, βαθιά στη τσέπη πρέπει να βάλουν το χέρι όσοι επιλέγουν να ταξιδεύσουν στη Δανία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία, διότι στις χώρες αυτές με το ευρώ τους, παίρνουν τα λιγότερα. Διαμονή και διατροφή είναι ακριβότερα από όλες τις άλλες χώρες. “Αν ταξιδεύσετε για παράδειγμα στη Μεγάλη Βρετανία, εκεί το ευρώ δυστυχώς δεν έχει την ίδια αξία που έχει στη Γερμανία”, τονίζει η κ. Τάνια Μπέλερ. “Εκεί θα πάρετε με ένα ευρώ περίπου το 78% όσων θα αγοράζατε εδώ” προσθέτει.

Καμία διαφορά για τους παραθεριστές δεν υπάρχει στην Πορτογαλία. Οι τιμές είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τη Γερμανία. Το ίδιο και στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία. Ακριβά κοστίζουν βεβαίως οι διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Το επίπεδο τιμών στην Αμερική και τη Γερμανία είναι διαφορετικό και θα πρέπει να υπολογίζεται ότι θα πληρώσετε περίπου 10% πάνω από τις τιμές στη Γερμανία”, λέει η κ. Μπέλερ.

Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια, οι Γερμανοί έχουν σφίξει γενικά τη ζώνη, περιορίζοντας βεβαίως και τα έξοδα για τις διακοπές. Η παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία και η ανεργία που παραμένει σε σταθερά υψηλά επίπεδα, έχουν συμπιέσει και το επίδομα αδείας που πλήρωναν για χρόνια οι εργοδότες επιπρόσθετα στο μισθό. Σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 1200 ευρώ. Ακόμα όμως το 90% των απασχολούμενων στη Γερμανία, βάσει των γενικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παίρνει πρόσθετο επίδομα άδειας. Τα λιγότερα παίρνουν οι εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το υψηλότερο επίδομα άδειας έχουν οι εργαζόμενοι στα τυπογραφεία και τη μεταλλοβιομηχανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024