Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΕπαναλαμβανόμενοι ταξιδιώτες περισσότεροι από τους μισούς Αμερικάνους

Επαναλαμβανόμενοι ταξιδιώτες περισσότεροι από τους μισούς Αμερικάνους

Η συνήθεια φαίνεται να χαρακτηρίζει τα ταξίδια των Αμερικάνων, καθώς όπως προέκυψε από δημοσκόπηση του Travelocity, περισσότεροιαπό το 60% των Αμερικάνων πάνε κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα ταξίδι διακοπών και η […]

Η συνήθεια φαίνεται να χαρακτηρίζει τα ταξίδια των Αμερικάνων, καθώς όπως προέκυψε από δημοσκόπηση του Travelocity, περισσότεροι<...>από το 60% των Αμερικάνων πάνε κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα ταξίδι διακοπών και η πλειοψηφία αυτών (60%) προτιμούν χρόνο με το χρόνο τον ίδιο προορισμό, παρά την ποικιλία επιλογών που έχουν σήμερα οι ταξιδιώτες.

Περίπου οι μισοί από αυτούς τους ταξιδιώτες πηγαίνουν ταξίδια με τις οικογένειες τους κάθε χρόνο, ενώ συχνά διανύουν μεγάλες αποστάσεις, ώστε να βρεθούν όλοι μαζί. Συγκεκριμένα, το 77% των ταξιδιωτών διανύει περισσότερα από 200 μίλια μακριά από το σπίτι τους, ενώ το 18% επιλέγει διεθνείς προορισμούς. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε σε 2.800 ταξιδιώτες, οι τάσεις για ταξίδια στο εξωτερικό εμφανίζονται ανοδικές.

“Παρόλο που οι ταξιδιώτες κάνουν λόγο για εξωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, πολλοί είναι οι άνθρωποι εκείνοι, που επιλέγουν να επισκεφτούν τον ίδιο προορισμό χρόνο με τον χρόνο” τονίζει η επιμελήτρια της έρευνας, κ. Amy Ziff. “Παρόλα αυτά” προσθέτει “τα διεθνή ταξίδια εμφανίζονται ανοδικά, με την Καραϊβική και την Ευρώπη να πρωταγωνιστούν ως προορισμοί για το 2006″.

Ακόμα, η έρευνα αποκάλυψε τα εξής:

Οικογενειακά ταξίδια

  • Οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψιν τους και τις οικογένειες τους κάθε φορά που σχεδιάζουν ένα οδικό ταξίδι, μια πτήση ή προγραμματίζουν κάποιο επαγγελματικό ταξίδι.

  • Οι μισοί business travellers εντάσσουν κάποιες δραστηριότητες αναψυχής στα επαγγελματικά τους ταξίδια.
  • Το 72% των business travellers κανονίζουν να παίρνουν μαζί και τα παιδιά τους, στα ταξίδια που συνδυάζουν δουλειά και διακοπές.

  • Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις business travellers σχεδιάζει να ταξιδέψει το 2006 για κάποιο ειδικό λόγο, όπως γενέθλια, επέτειο ή οικογενειακή συγκέντρωση.


Αγοραστική συμπεριφορά

  • Τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιριών και η δυνατότητα απευθείας σύνδεσης είναι τα βασικά κριτήρια των ταξιδιωτών αεροπορικής εταιρίας.
  • Ένας στους πέντε ταξιδιώτες πιστεύει ότι τα σχέδια ταξιδίων τους για το 2006 θα επηρεαστούν από τους τυφώνες και τον επικίνδυνο καιρό του 2005, ενώ μόλις το 5% αυτών δηλώνει ότι θα στραφούν στην αγορά ενός πακέτου ταξιδιωτικής ασφάλισης.
  • Ένας στους τρεις ταξιδιώτες ένιωσε οι τιμές πετρελαίου να επηρεάζουν τα οδικά τους ταξίδια το 2005, αλλά και πιστεύουν ότι θα τα επηρεάσουν το 2006. Από την άλλη, αυτοί που απάντησαν ότι οι τιμές πετρελαίου επηρέασαν τα ταξίδια τους, ένας στους πέντε είπε ότι θα μειώσει δραστικά τον αριθμό των οδικών ταξιδίων, που θα πραγματοποιήσει το 2006. Παρομοίως, ένας στους τέσσερις ανέφερε ότι θα προτιμήσει να κάνει ταξίδια αεροπορικώς, αντί οδικώς το 2006.

Διεθνή ταξίδια

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον για διεθνείς προορισμούς το 2006, σε σχέση με το 2005, ενώ δημοφιλέστεροι αποδείχτηκε πως ήταν αυτοί της Καραϊβικής, της Δυτικής Ευρώπης, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, της Ασίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Νότιου Ειρηνικού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024