Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλες οι τουριστικές δυνατότητες Λιβύης και Αλγερίας
World Travel Market Global Trend Report 2007

Μεγάλες οι τουριστικές δυνατότητες Λιβύης και Αλγερίας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2007: Παρόμοια τουριστική ανάπτυξη με τις χώρες του Μαρόκο, της Αιγύπτου και της Τυνησίας προβλέπεται για τη Λιβύη και την Αλγερία τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του World Travel Market Global Trend Report 2007, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην WTM. Σημειώνεται πως το World Travel Market Global Trend Report 2007 εκδόθηκε…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2007: Παρόμοια τουριστική ανάπτυξη με τις χώρες του Μαρόκο, της Αιγύπτου και της Τυνησίας προβλέπεται για τη Λιβύη και την Αλγερία τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του World Travel<...>Market Global Trend Report 2007, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην WTM. Σημειώνεται πως το World Travel Market Global Trend Report 2007 εκδόθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Euromonitor International.

Όπως ανέφερε ο κ. Clement Wong, Euromonitor International’s Global Travel and Tourism Research Manager: “Η Αλγερία και η Λιβύη μπορούν να μάθουν και να επωφεληθούν από τις επιτυχίες στον τομέα του τουρισμού, που καταγράφουν το Μαρόκο, η Τυνησία και η Αίγυπτος. Οι Βρετανοί ταξιδιώτες αρέσκονται στην εξερεύνηση νέων προορισμών και για αυτό πιστεύουμε πως στα επόμενα χρόνια οι δύο αυτές χώρες θα εισέλθουν δυναμικά στο παγκόσμιο τουριστικό σκηνικό”.

Η Λιβύη και η Αλγερία μέχρι σήμερα αποτελούσαν αδιάφορους τουριστικούς προορισμούς για τους διεθνείς επισκέπτες, λόγω των έντονων πολιτικών συνθηκών. Αλλά τώρα οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών καταβάλλουν αξιόλογες προσπάθειες για την τουριστική ανάδειξη τους, προκειμένου να επιτευχθεί οικονομική άνοδος και οι χώρες να καταστούν ιδανικές για επενδύσεις, κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο συνδυασμός άλλωστε του πολιτισμού και του “ήλιου, άμμου και θάλασσας” έχει ήδη μαγνητίσει το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων, που βλέπουν τις δύο χώρες με άλλη ματιά. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η αλυσίδα Corinthia Group λειτουργεί ένα 5άστερο ξενοδοχείο στη Τρίπολη, η Acoor Group σχεδιάζει τη λειτουργία 36 συνολικά ξενοδοχείων στην Αλγερία μέχρι το 2015, ενώ και οι αλυσίδες Marriott International και Starwood Hotels & Resorts Worldwide μελετούν ανάλογες επενδύσεις στην Αλγερία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024