Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι Βρετανοί ταξιδιωτικοί συγγραφείς αποκαλύπτουν τα αγαπημένα σημεία διακοπών τους
Έρευνα

Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί συγγραφείς αποκαλύπτουν τα αγαπημένα σημεία διακοπών τους

Έρευνα μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών δημοσιογράφων της Βρετανίας αποκάλυψε τις αγαπημένες τους χώρες και τις πόλεις, τις μυστικές παραλίες που κρατούν για τον εαυτό τους και τους τόπους που έχουν ορκιστεί να μην επισκεφθούν ξανά.

Η μεγαλύτερη έρευνα μεταξύ των ταξιδιωτικών συντακτών και συγγραφέων στη Βρετανία πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα 101 Holidays, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για ταξίδια και διαπιστώθηκε ότι:

  • Η Γαλλία ψηφίστηκε ως η καλύτερη χώρα, ακολουθούμενη από την Ινδία και την Ιταλία.
  • Η Νέα Υόρκη αποτελεί κορυφαία επιλογή μεταξύ των πόλεων, μαζί με το Λονδίνο και το Παρίσι.
  • Το Krabi στην Ταϊλάνδη ψηφίστηκε ως το καλύτερο παραλιακό θέρετρο στον κόσμο, ενώ το Holkham στη North Norfolk Coast ως η καλύτερη παραλία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • H Ταϊλάνδη είναι η χώρα με τις περισσότερες ψήφους στην κατηγορία της “καλύτερης παραλίας”.
  • Η Κορνουάλη συγκέντρωσε τις περισσότερους ψήφους ως η “καλύτερη παραλία” στο Ηνωμένο Βασίλειο .
  • Το Λονδίνο είναι ο αγαπημένος προορισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι τρεις πρώτες θέσεις συμπληρώνονται από το – Εδιμβούργο και τα Hebrides.
  • Το Λας Βέγκας είναι ο προορισμός που οι συγγραφείς θα ήθελαν να επισκεφθούν ξανά, ακολουθούμενο από το Κατάρ και το Ντουμπάι.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 100 συγγραφείς και εκδότες, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους πιο έμπειρους ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου που ασκούν επιρροή, από τον Simon Calder της The Independent και την ταξιδιωτική συγγραφέα και τηλεοπτική παρουσιάστρια Ben Fogle, έως τους ταξιδιωτικούς συντάκτες των “Mail on Sunday”, “The Sunday Times”, “The Telegraph”, “Tatler”, “Daily Mirror”, “Lonely Planet” και “Wanderlust Magazine”.

Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι έχουν μία συνολική εργασιακή εμπειρία 1.769 ετών σε ταξίδια, με μέσο όρο τα 16 χρόνια.

Τους ζητήθηκε επίσης να δηλώσουν ποιο μέρος θα επισκέπτονταν, αν τους δινόταν ένα δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο. Η πιο δημοφιλής επιλογή ήταν η Αυστραλία, ενώ ακολουθούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ.

Στο ερώτημα αν έπρεπε να πληρώσουν για τις δικές τους διακοπές το 2014, τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά, με κορυφαίες επιλογές τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιταλία. Πολλοί ταξιδιωτικοί συγγραφείς δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να μη μείνουν σε ξενοδοχεία, επιλέγοντας αντ’αυτού την ενοικίαση εξοχικού σπιτιού ή βίλας, ή ακόμα και κάμπιγκ.

Αγαπημένες τους αεροπορικές εταιρείες αναδείχθηκαν η British Airways, η Virgin Atlantic και η Singapore Airlines, ενώ στις 10 κορυφαίες θέσεις βρέθηκαν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους easyJet και Ryanair.

Στη φωτογραφία, η Γαλλική Ριβιέρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024