Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌ. Κεφαλογιάννη: Το 2103 ήταν χρονιά ανάκτησης της χαμένης μας αξιοπιστίας
Τουριστική πολιτική

Ό. Κεφαλογιάννη: Το 2103 ήταν χρονιά ανάκτησης της χαμένης μας αξιοπιστίας

Κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό υπό τον πρωθυπουργό, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι η μεγάλη 'κατάκτηση' του υπουργείου το 2013 ήταν η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στις αγορές, στην τουριστική αγορά, η αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Σε ένα δεύτερο νομοθετικό κύκλο μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, που συνεπάγεται ανάπτυξη και δεκάδες χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ότι προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού.

“Για το 2014 οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Είναι χρονιά ευθύνης για όλους. Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει πιστά το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό και προχωρά άμεσα σε ένα δεύτερο νομοθετικό κύκλο μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, που συνεπάγεται Ανάπτυξη και δεκάδες χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

“Το 2013 ήταν όντως μια πάρα πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών, όπως η ίδρυση του Υπουργείου Τουρισμού, πολύ καλός συντονισμός και συνεργασία  ανάμεσα στους υπουργούς, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα. Και βεβαίως, εργαζόμενοι πάνω σ’ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό. Εκτός από τη μεγάλη επιτυχία σε σχέση με τον αριθμό των αφίξεων και των εσόδων, εμείς αυτό που θεωρούμε ότι καταφέραμε το 2013 είναι πρώτα απ’όλα να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας στις αγορές, στην τουριστική αγορά, να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Να βάλουμε το πλαίσιο, έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις στον τουρισμό στη χώρα μας. Κυρίως να καταφέρουμε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν με νέα προϊόντα, με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ιατρικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Όλα αυτά τα καταφέραμε εργαζόμενοι, όπως σας είπα, πάνω σε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο πάνω στο οποίο συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το 2014. Και βλέπουμε ότι τα πρώτα μηνύματα είναι εξαιρετικά θετικά, εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε  ακόμα περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας για τον τουρισμό. Αποτελεί μια  πολύ μεγάλη πνοή για την ελληνική οικονομία, έναν αναπτυξιακό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει την έξοδο από την κρίση.

Για μας, όμως, το 2014 είναι και χρονιά ευθύνης. Αυτό που ζητάμε απ’όλους τους εργαζόμενους και από τον ιδιωτικό τομέα του τουρισμού είναι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας στον τουριστικό τομέα, να σεβόμαστε τους νόμους. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη εργασία, τη “μαύρη” εργασία. Να δώσουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον Έλληνα εργαζόμενο στον τουρισμό. Και να καταφέρουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες που θα δώσουν τη δυνατότητα η Ελλάδα να μην έχει απλώς μία και δύο καλές χρονιές στον Τουρισμό, αλλά να έχει μια μακροπρόθεσμη, σταθερή, ανοδική, αναπτυξιακή πορεία στον Τουρισμό. Έτσι, η Ελλάδα θα καταφέρει  σε μερικά χρόνια να κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις στον τουριστικό χάρτη. Νομίζω ότι μπορούμε σε συνεργασία όλοι μαζί να τα καταφέρουμε”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024