Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕυρεία σύσκεψη για θέματα τουρισμού στο Μέγαρο Μαξίμου
Τουριστική πολιτική

Ευρεία σύσκεψη για θέματα τουρισμού στο Μέγαρο Μαξίμου

Ειδικά για το 2014, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη εκτίμησε ότι οι αφίξεις θα είναι περισσότερες από 18,5 εκατ., τα άμεσα έσοδα 13 δισ., και τα συνολικά περισσότερα από 35 δισ., ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι περίπου 50.000.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη για θέματα τουρισμού.

Η αρμόδια υπουργός κα Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το 2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά και τα πρώτα μηνύματα για το 2014 είναι θετικά και ενθαρρυντικά ότι θα έχουμε περισσότερα έσοδα και θέσεις εργασίας που θα δώσουν πνοή στην οικονομία. “Να σεβόμαστε τους νόμους, να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη, τη ‘μαύρη’ εργασία, να δείξουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες εργαζόμενους”, ζήτησε η κα Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μια σταθερά ανοδική τροχιά στον τουρισμό. Ειδικά για το 2014, εκτίμησε ότι οι αφίξεις θα είναι περισσότερες από 18,5 εκατ., τα άμεσα έσοδα 13 δισ., και τα συνολικά περισσότερα από 35 δισ., ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι περίπου 50.000.

Στη σύσκεψη μετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Οικονομικών, σε ερώτηση για την αναβολή της επίσκεψης της ομάδας που ελέγχει την τρόικα απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι για αυτό. “Τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο τις στείλαμε και περιμένουμε να έρθουν την επόμενη εβδομάδα, ίσως”, σημείωσε. Επίσης, για τη νέα χρονιά δηλωσε ότι, αν το παρελθόν αποτελεί δείκτη για το μέλλον, “το 2013 πήγε πολύ καλά και το ίδιο θα πάει και το 2014”. Χαρακτήρισε δε το 2014 χρόνια ευθύνης και κάλεσε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα του τουρισμού να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, που μετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε ότι η αύξηση του τουρισμού το 20141 θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση, για πρώτη φορά, της ανεργίας, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι μελετάται η λειτουργία από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για τους 30 πιο σημαντικούς σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Από την πλευρά του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος τέθηκαν θέματα όπως ο περαιτέρω εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με δράσεις στα πρότυπα του ιατρικού τουρισμού και του “Ελληνικού Πρωινού”, η αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, η στήριξη των ελληνικών ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ο προσδιορισμός ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης και η επένδυση περισσότερων πόρων στην εθνική τουριστική προβολή.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης αντιπροσωπείας του ΣΕΤΕ με τον κ. Σαμαρά και τους συναρμόδιους υπουργούς, ο πρόεδρος, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε σχετικά:

“Η σημερινή συνάντηση με την Κυβέρνηση είχε διπλό σκοπό. Από τη μια πλευρά, ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό σχετικά με τα θεαματικά αποτελέσματα που πέτυχε ο τομέας του τουρισμού κατά το 2013, καθώς και για τους άμεσους στόχους του 2014 και από την άλλη, παρουσιάσαμε το στρατηγικό σχέδιο που, ως κοινωνικός εταίρος, έχουμε σχεδιάσει με ορίζοντα επταετίας, με στόχο τα 24 εκατ. διεθνών αφίξεων και 48 δισ. ευρώ σε Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου, το οποίο θα υλοποιηθεί και μέσω των εργαλείων του ΣΕΤΕ, της Marketing Greece και του ΙΝΣΕΤΕ, η ελληνική κοινωνία θα μπορέσει άμεσα να επωφεληθεί από τη δυναμική, την ταχύτητα και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού. Ήδη, με την υπογραφή της Εθνικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων κάναμε το πρώτο ουσιαστικό βήμα και θέσαμε τις βάσεις για την επίτευξη των στόχων των επόμενων ετών.

Σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων, εκφράσαμε την πολύ θετική σημασία της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για τη διατήρηση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι άμεσα θα ακολουθήσει μια σειρά βελτιωτικών προτάσεων και ενεργειών, όπως η περαιτέρω επιτάχυνση της χορήγησης βίζα Σένγκεν, το άνοιγμα των 30 σημαντικότερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο 2014 από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ, κλπ.

Ο πρωθυπουργός, καθώς και οι αρμόδιοι υπουργοί, επιβεβαίωσαν την προτεραιότητα που δείχνει η Κυβέρνηση για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και δήλωσαν αισιόδοξοι ότι και με τη σημαντική υποστήριξη του τουρισμού, θα επιτύχουμε την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στη χώρα μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, Πολιτεία, φορείς και ιδιωτικός τομέας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το αύριο. Είμαστε βέβαιοι ότι με πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας και μέσα στη ζώνη του ευρώ, η Ελλάδα θα καταφέρει να εξελιχθεί σε μία αληθινά σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, σε μία νέα Ελλάδα του 21ου αιώνα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024