Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΧριστοδουλάκης: ‘Θα υπάρχει και υπερεπάρκεια δωματίων για την Ολυμπιάδα’

Χριστοδουλάκης: ‘Θα υπάρχει και υπερεπάρκεια δωματίων για την Ολυμπιάδα’

Η κυβέρνηση δια στόματος του αρμοδίου υπουργού Ανάπτυξης κου Νίκου Χριστοδουλάκη διαβεβαίωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για το σχέδιο φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς θα έχει εξασφαλισθεί […]

Η κυβέρνηση δια στόματος του αρμοδίου υπουργού Ανάπτυξης κου Νίκου Χριστοδουλάκη διαβεβαίωσε ότι<...> «δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για το σχέδιο φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς θα έχει εξασφαλισθεί η επάρκεια δωματίων». Αυτή ήταν και μία έμμεση απάντηση στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004 κα Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία ισχυριζόταν τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχει έλλειμμα κλινών για την Φιλοξενία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κος Νίκος Χριστοδουλάκης έδωσε την Παρασκευή τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την τουριστική υποδομή του Νομού Αττικής όσον αφορά την υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών κατά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι "όχι μόνο θα καλυφθούν οι ανάγκες αλλά θα υπάρχει και υπερεπάρκεια δωματίων". Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κος Χριστοδουλάκης, η "Αθήνα 2004" χρειάζεται 19.000 δωμάτια πολυτελείας και υπερπολυτελείας για τους φιλοξενούμενούς της. Τα 11.400 δωμάτια έχουν παραχωρηθεί από τη σύμβαση με τους ξενοδόχους αλλά 3.100 ετοιμάζονται να προστεθούν σε κρουαζιερόπλοια έχει δεσμεύσει η οργανωτική επιτροπή, ενώ δίνεται η άδεια για την κατασκευή άλλων 4.200 δωματίων. Συνεπώς σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό θα έχουν δημιουργηθεί 21.000 δωμάτια έναντι 19.000 δωματίων υπερπολυτελείας που ζητά η "Αθήνα 2004". Εξάλλου, υπάρχουν διαθέσιμα 4.000 δωμάτια Γ' κατηγορίας για τους επίσημους προσκεκλημένους της οργανωτικής επιτροπής, ενώ για τους υπόλοιπους απλούς επισκέπτες θα "επιστρατευτούν" και ενοικιαζόμενα σπίτια.

Επί πρόσθετα, ο κος Χριστοδουλάκης τόνισε ότι το σχέδιο φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων είναι επαρκές καθώς το 70% των συμβάσεων μεταξύ του "Αθήνα 2004" και της Ενωσης Ξενοδόχων έχει υπογραφεί 3 χρόνια πριν την τέλεση των Αγώνων, αποδεικνύοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πιο καλά προετοιμασμένη σε σχέση με ότι είχε γίνει στο Σίδνεϋ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κος Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στην τουριστική προβολή της χώρας μας φάνηκε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι: "Εχει γίνει μια σημαντική προβολή στο εξωτερικό και έχουν δαπανηθεί 2 δισ. δρχ. Μέχρι τέλος του χρόνου έχουν προγραμματισθεί να διατεθούν 4 δισ. δρχ. καθώς η Ολυμπιακή τριετία επιτάσσει εγρήγορση της διαφημιστικής προβολής της Ελλάδος ως σημαντικού τουριστικού προορισμού και κυρίως χειμερινού".

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οσον αφορά το πρόγραμμα ελέγχων των τουριστικών υπηρεσιών, έχει ενεργοποιηθεί σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη από 1η Μαϊου. Ειδικά συνεργεία του ΕΟΤ βρίσκονται επί ποδός και κάνουν εμπεριστατωμένους ελέγχους σε τουριστικά θέρετρα και κυρίως σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024