Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Αξιοποιούνται οι κοινοτικές δυνατότητες για την ανάπτυξη των ελληνικών λιμένων

ΥΕΝ: Αξιοποιούνται οι κοινοτικές δυνατότητες για την ανάπτυξη των ελληνικών λιμένων

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που διανοίγονταιμε τα Κοινοτικά Προγράμματα και τις Κοινοτικές Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των Ελληνικών […]

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που διανοίγονται<...>με τα Κοινοτικά Προγράμματα και τις Κοινοτικές Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των Ελληνικών λιμένων, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα, κ. Γεώργιου Βλάχου, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες τελεσφόρησαν στην έγκριση σειράς προτάσεων έργων, που υποβλήθηκαν στη Διαχειριστική Αρχή της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III.

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν, σε συνεργασία με εταίρους από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, και επικεφαλής εταίρο τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής τα ακόλουθα έργα:

AEM MED / Κ.Π. INTERREG IIIB/MEDOCC

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, αφορά στην ανάπτυξη ενός Συστήματος Ηλεκτρονικών Θαλασσίων Διαδρόμων της Μεσογείου. Στο έργο συμμετέχουν ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου, η Περιφέρεια Λιγουρίας της Ιταλίας, το Ίδρυμα FEPORTS της Ισπανίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μασσαλίας και άλλοι φορείς.

ADRION / Κ.Π. INTERREG IIIA/ ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.887.631 ευρώ, αφορά στην δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης κοινού για τα δρομολόγια Ελλάδος – Ιταλίας στους λιμένες Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, καθώς επίσης στην υλοποίηση του συστήματος τηλεματικής Ι.Τ.Τ.Β. στο λιμένα του Μπρίντιζι και του συστήματος logistics Marketplace στο λιμένα του Μπάρι. Στο έργο συμμετέχουν οι Οργανισμοί Λιμένα Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Μπρίντιζι, η Επαρχία Μπρίντιζι, ο Οργανισμός Λιμένα Μπρίντιζι, η Επαρχία Μπάρι και ο Οργανισμός Λιμένα Μπάρι.

SECINS/ Κ.Π. INTERREG IIIA/ ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.816.226 ευρώ, αφορά στην υλοποίηση των Μελετών Αξιολόγησης Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΑΑΛΕ) και Σχεδίων Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΣΑΛΕ) στα πλαίσια του Κώδικα ISPS για τους λιμένες Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας και στην εγκατάσταση συστήματος security check-in στο λιμένα του Μπρίντιζι. Στο έργο συμμετέχουν ο Οργανισμός Λιμένα Μπρίντιζι και η Επαρχία Μπρίντιζι.

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής συμμετέχει, επίσης, στα έργα GIPSY και STP, που υποβλήθηκαν από την επαρχία Μπάρι στα πλαίσια των προσκλήσεων της Διαχειριστικής Αρχής της Κ.Π. INTERREG IIIA/ ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ. Το έργο GIPSY αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός συστήματος Cargo Community System, ενώ το STP αφορά στην υλοποίηση μέρους του έργου των μελετών ΑΑΛΕ και ΣΑΛΕ στα πλαίσια του Κώδικα ISPS για τους λιμένες της Πάτρας και της Πρέβεζας και στην υλοποίηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ασφάλειας στο λιμένα του Μπάρι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024