Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΞεκινούν δημοπρασίες για τις μαρίνες στην Κέρκυρα

Ξεκινούν δημοπρασίες για τις μαρίνες στην Κέρκυρα

«Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο των χερσαίων εγκαταστάσεων για την μαρίνα στις Μπενίτσες ενώ παράλληλα προχωρεί το έργο χερσαίων εγκαταστάσεων και οι δύο πλωτές εξέδρες στην μαρίνα Παλαιοκαστρίτσας, και ξεκινάει η κατασκευή νέας μαρίνας…

«Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο των χερσαίων εγκαταστάσεων για την μαρίνα στις Μπενίτσες ενώ παράλληλα<...> προχωρεί το έργο χερσαίων εγκαταστάσεων και οι δύο πλωτές εξέδρες στην μαρίνα Παλαιοκαστρίτσας, και ξεκινάει η κατασκευή νέας μαρίνας δυναμικότητας 80 σκαφών στην περιοχή Σπηλιά». Αυτά ανακοίνωσε, το Σάββατο, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά από την Κέρκυρα στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί όπου επιθεώρησε τα έργα τουριστικών υποδομών και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καθώς και με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού.

Κατά την επίσκεψή της στις Μπενίτσες, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης είδε το αγκυροβόλιο της περιοχής το οποίο κατασκευάστηκε πρόσφατα με κόστος 4 εκατ. ευρώ και ανακοίνωσε ότι «Ο ΕΟΤ ενέκρινε την νέα μελέτη του έργου και την επόμενη εβδομάδα θα δημοπρατηθούν οι χερσαίες εγκαταστάσεις με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού στην περιοχή» ενώ επισήμανε πως «μέχρι το επόμενο καλοκαίρι εδώ θα έχουμε ένα πρότυπο αγκυροβολίου γιατί προσφέρονται ο τόπος, ο χώρος και οι εγκαταστάσεις». Από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Αχιλλείων κ. Στέφανος Πουλημένος δήλωσε ότι «με την ολοκλήρωση των έργων χερσαίας ζώνης θα παρέχονται από την επόμενη περίοδο πλήρεις υπηρεσίες».

Ακολούθως η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε το «Αχίλλειο» και συγκεκριμένα τους χώρους του μουσείου ενώ επιθεώρησε και το σύστημα δασοπυρόσβεσης του χώρου. Σε δηλώσεις της χαρακτήρισε το Αχίλλειο μοναδικό πολιτιστικό χώρο και τόνισε ότι «πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα βελτίωσης στις τοιχογραφίες στον δεύτερο όροφο του μουσείου». Παράλληλα εξήγγειλε ότι «κατά προτεραιότητα θα εκσυγχρονιστεί το σύστημα δασοπυρόσβεσης σε όλα τα κτήματα που ανήκουν στην ΕΤΑ».

Στην συνέχεια, η Υπουργός επισκέφθηκε την Παλαιοκαστρίτσα όπου επιθεώρησε μαζί με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Κώστα Χαλικιά τις μελέτες ανάπλασης της μαρίνας Αλύπου και του πρώην ναυτικού οχυρού. Σε δηλώσεις της τόνισε τα εξής : «Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ δεν είναι μόνο γιατί η Παλαιοκαστρίτσα είναι μοναδική, αλλά διότι ήρθε η στιγμή όπου πρέπει να προχωρήσουμε στην ανάπλαση της περιοχής με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον , στην ιστορία της, και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Πρέπει να πω και να σας συγχαρώ κύριε Δήμαρχε διότι έχετε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και ένα μεγάλο αγώνα ο οποίος αυτή τη στιγμή ευοδώθηκε. Εμείς από την πλευρά του ΕΟΤ έχουμε κάνει τα σχέδια και είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή ώστε να ολοκληρωθεί και η δεύτερη, απαραίτητη φάση και για τις χερσαίες εγκαταστάσεις αλλά και για τις δυο νέες πλωτές εξέδρες έτσι ώστε να έχει η Παλαιοκαστρίτσα μια σύγχρονη μαρίνα . Θεωρώ ότι είναι μεγάλο στοίχημα και για σας που το φτάσατε ως εδώ και τα καταφέρατε αλλά και για εμάς , που έχουμε κάνει τις μελέτες της ανάπλασης και της ανάδειξης όλης της περιοχής και ιδιαίτερα του πρώην ναυτικού οχυρού, το οποίο έχει μια μοναδικότητα στον ελληνικό χώρο και είναι μια σπουδαία κατασκευή με μεγάλο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη. Εμείς από τη δική μας πλευρά δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα με το συγκεκριμένο έργο και θα το εντάξουμε στο Δ΄ΚΠΣ . Είναι από τα πρώτα πιλοτικά έργα τα οποία θα εντάξουμε στο Δ΄ΚΠΣ και θα φροντίσουμε να αναδειχθεί και ως μουσειακός χώρος».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαιοκαστρίτσας κ. Κώστας Χαλικιάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι μελέτες που προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι μελέτες ουσίας για την συνολική ανάπλαση της περιοχής».

Επίσης, η Υπουργός επισκέφθηκε την Μαρίνα Γουβιών καθώς και την περιοχή Σπηλιά στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας όπου θα κατασκευαστεί νέα μαρίνα δυναμικότητας 80 σκαφών και προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ και σύντομα θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον Νομάρχη Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη με τον οποίο συζήτησε για τα προβλήματα του νησιού ενώ ακολούθως συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κέρκυραίων κ. Γιάννη Τρεπεκλή.

Σε δηλώσεις της χαρακτήρισε την Κέρκυρα σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό και τόνισε «Στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δεν εφησυχάζουμε. Η φετινή χρονιά όπως όλα δείχνουν ήταν πολύ καλή για τον ελληνικό τουρισμό όμως εμάς τώρα μας απασχολεί για το πώς θα είναι η επόμενη χρονιά. Με τον κ. Δήμαρχο συζητήσαμε για την βρετανική τουριστική αγορά καθώς ήδη από πλευράς υπουργείου έχουμε κάνει τις ενέργειες μας. Τον Νοέμβριο θα έχουμε μία πολύ δυναμική παρουσία στην τουριστική έκθεση της Βρετανίας και θα δώσουμε έμφαση στην βρετανική τουριστική αγορά. Θα ήθελα να τονίσω ότι φέτος είχαμε αύξηση στις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Κέρκυρα. Ήδη έχουμε φτιάξει τα καινούρια μας γραφεία στην Ρωσία και θα συνεχίσουμε έτσι ώστε να ενισχύσουμε και άλλο την αυξητική τάση στις αφίξεις των ρώσων τουριστών».

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προβολή του τόπου και είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με την στρατηγική που ακολουθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η Υπουργός». Παράλληλα, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας με την συμμετοχή βουλευτών του νησιού, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκηση και των φορέων τουρισμού.

Η κ. Πετραλιά ανέφερε στους συμμετέχοντες στην σύσκεψη ότι «τα θέματα που απασχολούν τους τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας αντιμετωπίζονται και για πολλά από αυτά δίνονται λύσεις και μέσα από το Ιαματικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Βουλή». Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουριστική επιχειρηματικότητα του νησιού και ανάφερε ότι «το Υπουργείο θα συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για τη διαφημιστική προβολή του νησιού».

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρης Βόσδου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν κατευθύνσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας» και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024