Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάπλαση του λιμένος Ηρακλείου

ΥΕΝ: Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάπλαση του λιμένος Ηρακλείου

Την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προώθηση του έργου ανάπτυξης, ανάπλασης και αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου και των σταθμών ακτοπλοΐαςκαι κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου ανακοίνωσε προχτές, Δευτέρα 22 Μαΐου […]

Την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προώθηση του έργου ανάπτυξης, ανάπλασης και αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου και των σταθμών ακτοπλοΐας<...>και κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου ανακοίνωσε προχτές, Δευτέρα 22 Μαΐου 2006, από την Κρήτη ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος νωρίτερα προήδρευσε σε σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος όπου συμμετείχε η Διοίκηση του Οργανισμού, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, ο Λιμενάρχης, κ. Νίκος Χουχουρέλος, ο μελετητής, κ. Γιάννης Περτσελάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πρόκειται για μια παρέμβαση προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που θα καλύψει τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης μαρίνας με ανακαίνιση, προσθήκη και κατασκευή νέων κτιρίων 7.438 τ.μ. στην περιοχή αυτή, την ανάπλαση του χώρου από το Απεντομωτήριο ως το Μπεντενάκι, τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σταθμών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας, καθώς και την κατασκευή νέων κτιρίων επιβατικών σταθμών ακτοπλοΐας συνολικού εμβαδού 6.500 τ.μ. Η αξιοποίηση που προωθείται θα συνδυάζει χρήσεις αναψυχής-περιπάτου, πολιτισμού, εμπορικές και στάθμευσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, το έργο του οποίου η προκήρυξη διαγωνισμού προσδιορίζεται χρονικά μέσα στις αρχές Ιουνίου, “αποτελεί πάγιο αίτημα των Ηρακλειωτών και του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, ώστε η πόλη να αποκτήσει μέτωπο προς τη θάλασσα”. “Συνολικά”, πρόσθεσε, “πάνω από 20.000 τ.μ. χώρων αναψυχής, πολιτισμού και πολλαπλής εκμετάλλευσης θα δοθούν σε χρήση μετά από το διεθνή διαγωνισμό”.

Ο ανάδοχος του έργου, που θα επιλεγεί από το διαγωνισμό θα αναλάβει τη `μελέτη-κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση για την αξιοποίηση και ανάπλαση των ακινήτων της μαρίνας, του θαλασσίου μετώπου, των σταθμών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας` με κύριο αντικείμενο το σχεδιασμό, αδειοδότηση, κατασκευή και διαρρύθμιση των προτεινόμενων επεμβάσεων, τη χρηματοδότηση, διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των υφιστάμενων και πρόσθετων εγκαταστάσεων όπως θα διαμορφωθούν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024