Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑυστρία: η Ελλάδα θα κρατήσει τα περσινά επίπεδα στις αφίξεις αυστριακών τουριστών

Αυστρία: η Ελλάδα θα κρατήσει τα περσινά επίπεδα στις αφίξεις αυστριακών τουριστών

Στη διαπίστωση πως η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση και τις απεργίες θα κρατήσει τα περσινά επίπεδα ως προς τις αφίξεις Αυστριακών τουριστών για διακοπές, καταλήγει σε κύριο άρθρο της, […]

Στη διαπίστωση πως η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση και τις απεργίες θα κρατήσει τα περσινά επίπεδα ως προς τις αφίξεις Αυστριακών τουριστών για διακοπές<...>, καταλήγει σε κύριο άρθρο της, η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα “Εστεραιχ”, ενώ ανάλογες απόψεις εκφράζουν σε σχετικές δηλώσεις τους, εκπρόσωποι των κυριοτέρων τουριστικών οργανισμών και συνδέσμων τουριστικών γραφείων, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι ίδιοι παραπέμπουν στο γεγονός της παρατηρούμενης τελευταία, αύξησης της ζήτησης για Ελλάδα που αντικατοπτρίζεται και στην υπερπληρότητα πτήσεων, γραμμής και ναυλωμένων, προς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων, ο αριθμός των Αυστριακών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας μέσα στο 2009 ανήλθε σε περίπου 500.000, χωρίς στα στοιχεία αυτά να συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός εκείνων από τη Δυτική Αυστρία, οι οποίοι χρησιμοποίησαν για την αεροπορική μετάβασή τους στην Ελλάδα, ως συμφερότερα, τα αεροδρόμια Μονάχου ή Ζυρίχης.

Το στόχο της Ελλάδας να μην υπάρξει γενικά μείωση στις αφίξεις ξένων τουριστών φέτος και η όποια μείωση στα έσοδα να είναι πολύ χαμηλή, είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης. Ο Ελληνας υφυπουργός είχε στις αρχές Ιουλίου σειρά επαφών στην αυστριακή πρωτεύουσα, με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού στην Αυστρία, με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και την Ομογένεια, για τη στήριξη και προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Νικητιάδης είχε τονίσει τη διαπίστωσή του από όλες τις επισκέψεις και τις επαφές του στο εξωτερικό – και από αυτή στη Βιέννη – πως το κλίμα που υπήρχε κατά της χώρας μας ανατρέπεται ημέρα με την ημέρα, πως “είναι απολύτως αναστρέψιμο και αλλάζει, αργά κάποιες φορές, γρηγορότερα άλλες, αλλά σαφέστατα αλλάζει”, διαπίστωση που επιβεβαιώνεται τώρα και από κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού στην Αυστρία.

Την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για το ξεπέρασμα της κρίσης γενικότερα και για την ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού, ως ιδιαίτερα σημαντικού πυλώνα της οικονομίας, αλλά και για την αναβάθμιση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα, καθιστώντας το, βασικό μοχλό ανάπτυξης για την έξοδο από την κρίση, έχουν επισημάνει στη σχετική ειδησεογραφία τους τελευταία, διάφορα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης.

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,3 εκατομμύρια – καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον “πιστοί” επανεπισκέπτες της χώρας μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024