Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςTUI: Οι Αυστριακοί ταξιδιώτες δίνουν θετική ψήφο στους ελληνικούς προορισμούς
Τάσεις

TUI: Οι Αυστριακοί ταξιδιώτες δίνουν θετική ψήφο στους ελληνικούς προορισμούς

Ο αυστριακός Τύπος εξυμνεί την άνοδο του ελληνικού τουρισμού.

Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας φιγουράρει στα «μανταλάκια» του αυστριακού Τύπου, στον οποίο εξυμνείται το αυξανόμενο ενδιαφέρων των τουριστών για τη νησιωτική χώρα.

Σε εκτενές της ρεπορτάζ, η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung τονίζει χαρακτηριστικά, ότι «ο ελληνικός τουρισμός ανθεί, όπως επιβεβαιώνεται, τόσο από τα στοιχεία που παραθέτουν ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Αυστρίας Gottfried Math.

Σύμφωνα με την WZ, «οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία θα σημειώσει φέτος ιστορικό ρεκόρ, καθώς στόχος είναι να σπάσει το όριο των 20 δισ. ευρώ σε άμεσα έσοδα, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

→ΙΝΣΕΤΕ: Πώς αξιολογούν οι τουρίστες τη φήμη της Ελλάδας και της Αθήνας

«Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναφέρεται στα αισιόδοξα στοιχεία των μέχρι τώρα αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας. ‘Το ισοζύγιο είναι εξαιρετικό: το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, 4,52 εκατομμύρια επιβάτες από το εξωτερικό προσγειώθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει αύξηση 3,4 % σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το τελευταίο έτος πριν από τον κοροναϊό’», γράφει ο Τύπος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος δηλώνει ότι «ελπιδοφόρα ήταν και η έναρξη της νέας σεζόν. Το Πάσχα το 30% όλων των ξενοδοχείων ήταν ανοιχτά, δηλαδή περίπου 3.000 καταλύματα. Οι πληρότητες ήταν 90% με 100%. Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε ταξιδιώτες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, κυρίως Βούλγαρους και Ρουμάνους. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας ήταν κατά 60 με 70% κατειλημμένα από ξένους, πολλοί τουρίστες ήρθαν από τη Δυτική Ευρώπη και το εξωτερικό».

Ταυτόχρονα, τα άμεσα έσοδα στον ελληνικό τουριστικό τομέα ανήλθαν σε 17,63 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, μόλις 3% λιγότερα από τα 18,2 δισ. ευρώ το 2019, ενώ η κατά κεφαλήν δαπάνη των παραθεριστών αυξήθηκε από 564 ευρώ το 2019 σε 619 ευρώ το προηγούμενο έτος. Αυτό σημαίνει αύξηση 9,7%, δηλαδή, η Ελλάδα είχε ελαφρώς λιγότερους τουρίστες το 2022 σε σχέση με το 2019, αλλά αυτοί ξόδεψαν σημαντικά περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους στην Ελλάδα από ό,τι πριν.

Στα ύψη η δημοφιλία της Ελλάδας

Ειδικά για την τουριστική κίνηση από την Αυστρία, το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Αυστριακούς».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Αυστρίας Gottfried Math, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών των πελατών της, ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Τουρκία.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023