Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔύο δισ. δολάρια για αναβάθμιση των υποδομών του Πεκίνο ενόψει των Ολυμπιακών

Δύο δισ. δολάρια για αναβάθμιση των υποδομών του Πεκίνο ενόψει των Ολυμπιακών

Σε πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών του έχει ενταχτεί το Πεκίνο, συνολικού κόστους 2 δισ. δολαρίων, που επικεντρώνεται σε χιλιάδες νέα ξενοδοχεία και υπηρεσίες μεταφορών, ώστε να καταφέρει να φιλοξενήσει το ένα εκατομμύριο άτομα…

Σε πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών του έχει ενταχτεί το Πεκίνο, συνολικού κόστους 2 δισ. δολαρίων, που επικεντρώνεται<...> σε χιλιάδες νέα ξενοδοχεία και υπηρεσίες μεταφορών, ώστε να καταφέρει να φιλοξενήσει το ένα εκατομμύριο άτομα, που αναμένεται να επισκεφτούν την Κινέζικη πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Πεκίνο 2008, Shao Shiwei, σχετικά με το θέμα των απαιτούμενων κεφαλαίων για την υλοποίηση του προγράμματος, είπε ότι “χρήματα θα δοθούν εκτός από την κυβέρνηση και από χορηγούς, αλλά και από τους συνδιοργανωτές”.

Μέχρι το 2008, το Πεκίνο θα πρέπει να διαθέτει 130.000 δωμάτια, ώστε να προσφέρει άνετη διαμονή στο αναμενόμενο ένα εκατομμύριο επισκεπτών, ανάμεσα στους οποίους θα είναι αθλητές, δημοσιογράφοι, επίσημοι, θεατές και τουρίστες. Προς το παρόν, το Πεκίνο διαθέτει 90.000 δωμάτια και η αύξηση στη διαθεσιμότητα των δωματίων θα προκύψει από τα νέα ξενοδοχεία που ιδρύονται τώρα και από την αναβάθμιση των υπαρκτών ξενοδοχείων 3-4 αστεριών.

Ο Shao, επίσης, είπε ότιείμαστε πολύ σίγουροι πως η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι απολύτως επιτυχής, αφού έχουμε ακόμη τέσσερα χρόνια για τους Αγώνες και το Πεκίνο θα καταφέρει να γίνει τελικώς μια άνετη πόλη για τους επισκέπτες της, καταβάλλοντας σοβαρές προσπάθειες για αυτό το σκοπό”.

Ειδικότερα, για το θέμα των υποδομών, είπε ότι “το Πεκίνο είναι μια αναπτυσσόμενη πόλη, που λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη κατάσταση που θα επικρατήσει κατά τους Ολυμπιακούς”. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι βελτιώσεις του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ στα σχέδια τους είναι η αύξηση των θέσεων παρκαρίσματος(αφού τα αυτοκίνητα της πόλης έχουν ετήσια αύξηση 100.000), η λήψη μέτρων ελέγχου των ανθρώπων, καθώς και η ενίσχυση των τηλεπικοινωνιών.

Τέλος, δήλωσε ο Shao ότι “θα επιτραπεί σε ορισμένους οργανισμούς να πραγματοποιήσουν διακοπές την συγκεκριμένη περίοδο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024