Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕυεργετικά τα αποτελέσματα για την Ελλάδα από τη συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν

Ευεργετικά τα αποτελέσματα για την Ελλάδα από τη συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια της οποίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Aliyev, ενώ είχε συνομιλίες με τον ομόλογο του Υπουργό και με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματικούς της χώρας…

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης<...>, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια της οποίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Aliyev, ενώ είχε συνομιλίες με τον ομόλογο του Υπουργό και με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματικούς της χώρας. Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος υπέγραψε Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελλάδος και του Αζερμπαϊτζάν στον τομέα του τουρισμού.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αβραμόπουλος, μετά το πέρας των επαφών του στο Αζερμπαϊτζάν δήλωσε τα ακόλουθα:

“Στο πλαίσιο αυτού του τριήμερου ταξιδιού επισκέφτηκα το Αζερμπαϊτζάν, μετά από πρόσκληση, που μου απηύθυνε ο συνάδελφός μου Υπουργός Τουρισμού κ. Garayev. Υπογράψαμε μια σημαντική συμφωνία και ανοίξαμε τις πόρτες για ευρύτερη και βαθύτερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνον.

Πιστεύουμε, ότι το άνοιγμα που πραγματοποιείται τον τελευταίο καιρό προς τις νέες αναδυόμενες αγορές της ευρύτερης περιοχής μας θα έχει ουσιαστικά ευεργετικά αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό. Θα μας δώσει όμως και την ευκαιρία, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας, προωθώντας προγράμματα συνεργασίας και προσφέροντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τη γνώση, που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια στον τουρισμό. Παράλληλα, συνοδεύουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες με μια σειρά από προτάσεις, που θέλουν την Ελλάδα να αναδεικνύεται και να επιβάλλεται, ως ένας σταθεροποιητικός συνάμα δε και σταθερός παράγοντας για ολόκληρη την περιοχή.

Θα ήταν προς όφελος όλων των λαών, να ξεπεραστούν όλα εκείνα τα προβλήματα που προκαλούν αντιπαλότητες μεταξύ των χωρών της περιοχής. Η συνεννόηση και ο διάλογος, είναι ο καλύτερος και ο πιο δοκιμασμένος τρόπος προς τη κατεύθυνση αυτή και ο τουρισμός συμβάλλει για τη δημιουργία ενός τέτοιου πλαισίου.

Υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία και σύντομα αναμένεται η πρώτη έμπρακτη εφαρμογή των όσων αποφασίσθηκαν, με τη διοργάνωση ενός Forum, όπου θα προσκληθούν να συμμετάσχουν, όχι μονάχα παράγοντες του τουρισμού από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αλλά και επιχειρηματίες, που καλύπτουν άλλους τομείς της οικονομίας. Η Ελλάδα ανοίγεται στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα είναι παρούσα με αξιοπρέπεια και με δυναμισμό.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψής μου, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, τον κ. Aliyev, ο οποίος από τον καιρό που είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε ήδη συναποφασίσει με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Καραμανλή, το άνοιγμα ευρύτερου φάσματος σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πρέπει να σας πω, ότι πέραν της φιλόξενης ατμόσφαιρας και των ουσιαστικών συνομιλιών που ακολούθησαν, μεταφέρω και ένα μήνυμα προς τη χώρα μας. Το Αζερμπαϊτζάν θέλει η Ελλάδα, να μην είναι μονάχα ένας καλός φίλος αλλά και ένας ουσιαστικός και χρήσιμος συνεταίρος στα διεθνή πράγματα“.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος, την Παρασκευή 8 Απριλίου, μετέβη στο Νέο Δελχί, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του Παγκοσμίου Συμβουλίου για τον Τουρισμό, που πραγματοποιούντο στην Ινδία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024