Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟμαλή και με ασφάλεια η τουριστική κίνηση στην Ταϊλάνδη

Ομαλή και με ασφάλεια η τουριστική κίνηση στην Ταϊλάνδη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΤΑΪΛΑΝΔΗ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μεγάλο Ταξίδι Φιλοξενίας ή Mega Fam Trip που διοργάνωσε ο Ταϊλανδικός Οργανισμός Τουρισμού και η Thai Airways για να δείξει σε περισσότερους από 800 τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας μετά από το καταστροφικό τσουνάμι που…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΤΑΪΛΑΝΔΗ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μεγάλο Ταξίδι Φιλοξενίας ή Mega Fam Trip που διοργάνωσε ο Ταϊλανδικός Οργανισμός Τουρισμού και η Thai Airways για να<...> δείξει σε περισσότερους από 800 τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας μετά από το καταστροφικό τσουνάμι που επηρέασε ορισμένες περιοχές της Ταϊλάνδης.

Ο Ταϊλανδικός Οργανισμός Τουρισμού ανέλαβε την διαμονή, το πρόγραμμα ξενάγησης, και την μετακίνηση των επισκεπτών στην χώρα. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ήταν πολύ καθοριστική. Ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, αλλά και θεματικά πάρκα συνεργάσθηκαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη. Το ταξίδι αυτό είχε στρατηγικά σχεδιασθεί πριν από την έκθεση ITB του Βερολίνου, Internationale Tourismus-Borse 2005, και όπως δήλωσε η κ. Juthamas Siriwan πρόεδρος του Ταϊλανδικού Οργανισμού Τουρισμού, “ελπίζουμε ότι το ταξίδι αυτό θα προετοιμάσει το έδαφος για εποικοδομητικές συνεργασίες κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου,” και πρόσθεσε ότι “παρά την προσωρινή πτώση των αφίξεων που προήλθε από το τσουνάμι, η Ταϊλάνδη δεν θα αναθεωρήσει τον στόχο της για 13,38 εκατ. αφίξεις το 2005. Αντίθετα, ελπίζω ότι η διοργάνωση του Mega-Fam Trip αλλά και όλες οι προωθητικές ενέργειες που κάνουμε θα έχουν καλά αποτελέσματα και θα εξισορροπήσουν τις αρνητικές επιδράσεις του κύματος τσουνάμι στον τουρισμό”.

Η ελληνική αποστολή που αποτελείτο από δημοσιογράφους των κυριοτέρων ελληνικών τουριστικών μέσων ενημέρωσης, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα τουριστικά θέρετρα της χώρας και ιδίως το Πουκέτ, το Κράμπι, αλλά και την πρωτεύουσα Bangkok που αποτελούν αγαπημένους προορισμούς των ελλήνων τουριστών. Η τουριστική κίνηση στις περιοχές αυτές που είχαν πληγεί από το τσουνάμι έχει αποκατασταθεί και οι τουρίστες χαίρονται τις ηλιόλουστες παραλίες. Τα περισσότερα μαγαζιά, ακόμα και εκείνα που είναι αρκετά κοντά στην παραλία λειτουργούν, ενώ αρκετά επισκευάζονται. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι αυτή η περίοδος είναι η υψηλή τουριστική περίοδος για τη χώρα, οι πληρότητες βρίσκονται στο 30-50%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024