Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΖημιές ύψους 300 εκατ. δολ. για τις ινδικές αεροπορικές εταιρείες
Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών

Ζημιές ύψους 300 εκατ. δολ. για τις ινδικές αεροπορικές εταιρείες

Περίπου 300 εκατ. ευρώ (400 εκατ. δολ.) θα χάσουν φέτος ειδικά οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες, παρά την παρουσιαζόμενη ταυτοχρόνως αύξηση του επιβατικού κοινού, διεθνώς, όπως επισήμανε από η Διεθνής Ένωση […]

Περίπου 300 εκατ. ευρώ (400 εκατ. δολ.) θα χάσουν φέτος ειδικά οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες, παρά την παρουσιαζόμενη ταυτοχρόνως αύξηση<...> του επιβατικού κοινού, διεθνώς, όπως επισήμανε από η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

“Ενώ κάποιες από τις ινδικές εταιρείες (Jet Airways, Kingfisher Airlines) γίνονται φέτος κερδοφόρες, συνολικά ο τομέας αυτός θα παρουσιάσει ζημιά φέτος”, διευκρίνισε η ΙΑΤΑ διά του γενικού της διευθυντή Giovanni Bisignani. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του μπροστά από την υπερχρέωση των αεροπορικών εταιρειών της Ινδίας, που συνολικά φθάνει και τα 13 δισ. δολ. Εξέφρασε μάλιστα την ευχή ο μεγάλος πληθυσμός της Ινδίας σταδιακά να συντελέσει στην άμβλυνση του φαινομένου της υπερχρέωσης, που χαρακτήρισε “δομική ανωμαλία” του αεροπορικού τομέα της Ινδίας.

Επισημαίνεται από την ΙΑΤΑ ότι, ειδικά η κρατική Air India προσπαθεί από φέτος να επιστρέψει στις κερδοφόρες χρήσεις, έστω μέσω μιας κρατικής επιδότησης, που θα μειώσει τη ζημιά της χρήσης, αλλά και θα χρηματοδοτήσει νέες δραστηριότητές της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, πέρυσι, ο ινδικός αεροπορικός τομέας παρουσίασε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, δηλαδή γύρω στο 1,7 δισ. δολ., επειδή πέρυσι ακόμα ήταν μειωμένος ο αριθμός των επιβατών του αεροπλάνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024