Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΤο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για την περαίωση
Τι προβλέπεται για τα τουριστικά γραφεία

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για την περαίωση

Ελάχιστα ποσά φόρου από 300 έως 1.000 ευρώ ανά χρήση – χαμηλότερα από το αρχικό σχέδιο – θα καταβάλλουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες για το κλείσιμο των ανέλεγκτων υποθέσεων τους. Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων στο…

Ελάχιστα ποσά φόρου από 300 έως 1.000 ευρώ ανά χρήση – χαμηλότερα από το αρχικό σχέδιο – θα καταβάλλουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες για το κλείσιμο<...> των ανέλεγκτων υποθέσεων τους. Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων στο οποίο προβλέπεται ακόμη ευνοϊκή ρύθμιση για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τω φορολογούμενων, ρυθμίσεις για την απόσβεση της αξίας των αδειών κυκλοφορίας των φορτηγών δημοσίας χρήσης καθώς και αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή.

Το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων προβλέπει όχι μόνο χαμηλότερα ελάχιστα ποσά ανά χρήση αλλά και μείωση της προκαταβολής του φόρου στο 20% όπως και αύξηση των δόσεων καταβολής σε 24 από 12 που προέβλεπε το σχέδιο που είχε κατατεθεί σε διαβούλευση. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε όσους τακτοποιήσουν το σύνολο των υποθέσεων τους να καταστρέψουν τα βιβλία τους από τη χρήση του 2005 και προηγούμενα.

Σε ό,τι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προβλέπει τη δυνατότητα αποπληρωμής τους σε έως και 45 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή στην περίπτωση αυτή του 50% των προσαυξήσεων. Οι προσαυξήσεις μηδενίζονται αν το ποσό της οφειλής καταβληθεί εφάπαξ.

Για τα τουριστικά γραφεία, για τον υπολογισμό του φόρου τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή 2% για όλα τα επαγγέλματα, με εξαίρεση αυτά που αφορούν δραστηριότητες με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) οι οποίοι αντιστοιχούν στους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς των Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους, για τα οποία τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα πολλαπλασιάζονται ως εξής:

Με συντελεστή ένα τοις εκατό (1%):

Κ.Α. 8301: πρακτορείο τουρισμού και ταξιδίων (προμήθεια από πωλήσεις εισιτηρίων)
Κ.Α. 8301 α: πρακτορείο τουρισμού και ταξιδίων (προμήθειες από πώληση αεροπορικών εισιτηρίων μέσω τρίτων ή προς ναυτιλιακές επιχειρήσεις)
Κ.Α. 8302 : πρακτορείο τουρισμού και ταξιδίων (έσοδα από οργάνωση τουρισμού εσωτερικού ή εξωτερικού)
Κ.Α. 8303: πρακτορείο τουρισμού και ταξιδίων (προμήθειες από οργανωμένο τουρισμό από το εξωτερικό).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024