Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί“Διακοσμητική” η παρουσία του υπουργού Τουρισμού στην World Travel Market
Aντζελα Γκερέκου

“Διακοσμητική” η παρουσία του υπουργού Τουρισμού στην World Travel Market

Δημοσιεύματα του τουριστικού τύπου (TravelDailyNews 18.12.2008) αναφέρουν ότι: “Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Manny Fontenla-Novoa, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που υποφέρουν περισσότερο από την “αδύναμη” λίρα, η ισοτιμία της οποίας τώρα έχει φτάσει…

Δημοσιεύματα του τουριστικού τύπου (TravelDailyNews 18.12.2008) αναφέρουν ότι: “Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Manny Fontenla-Novoa, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι η Ελλάδα ήταν μία<...> από τις χώρες που υποφέρουν περισσότερο από την “αδύναμη” λίρα, η ισοτιμία της οποίας τώρα έχει φτάσει στο 1:1 έναντι του ευρώ. Δήλωσε όμως ότι αυτοί που δεν έχουν αντιδράσει σωστά είναι οι κρατικοί φορείς. “Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού έχει εμφανιστεί αδύναμος”, είπε. “Βρίσκεται όντως υπό πίεση, αλλά να έρθει στην World Travel Market για τρεις ημέρες και να είναι τόσο πολύ απασχολημένος ώστε να μη συναντηθεί με τη βρετανική βιομηχανία ταξιδίων είναι κάτι το εξωφρενικό”.

Με βάση το δημοσίευμα αυτό, η Πολιτική Εκπρόσωπος Θεμάτων Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Aντζελα Γκερέκου, έκανε την εξής δήλωση: “Είναι προφανές ότι η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης στο θέμα του Τουρισμού, έχει αρχίσει να ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και να αναγνωρίζεται και από τα στελέχη των μεγαλυτέρων πολυεθνικών ταξιδιωτικών οργανισμών. Αν λάβει κανείς υπόψη το μερίδιο αγοράς το οποίο κατέχει η συγκεκριμένη εταιρεία στη συνολική διακίνηση ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα κατά τους θερινούς μήνες, τότε καταλαβαίνει και τη βαρύτητα της απίστευτης αυτής δήλωσης. Ανεξάρτητα από τους όποιους σκοπούς έχει ή δεν έχει ενδεχομένως η δήλωση αυτή, η ουσία της είναι ότι μας πληροφορεί πως στην πράξη η παρουσία του κ. Σπηλιωτόπουλου στην World Travel Market ήταν περίπου «διακοσμητική». Επομένως, στη μέτρηση του «εξερχόμενου τουρισμού” της χώρας μας στο εξωτερικό, θα πρέπει να προσθέτουμε πλέον και την παρουσία του κ. Σπηλιωτόπουλου στις διεθνείς εκθέσεις”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024