Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήABTA: Η Ελλάδα δεν είναι μόνο παραλίες
2009 Travel Trends Report

ABTA: Η Ελλάδα δεν είναι μόνο παραλίες

Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και οι τουριστικοί πράκτορες έχουν βελτιώσει τα πακέτα διακοπών τους για τη συγκεκριμένη χώρα, περιλαμβάνοντας ταξίδια περιπέτειας, spa, περιήγηση από νησί σε νησί city breaks και γαμήλια πακέτα για να αποδείξουν ότι υπάρχει πολύ…

Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και οι τουριστικοί πράκτορες έχουν βελτιώσει τα πακέτα διακοπών τους για τη συγκεκριμένη<...> χώρα, περιλαμβάνοντας ταξίδια περιπέτειας, spa, περιήγηση από νησί σε νησί, city breaks και γαμήλια πακέτα για να αποδείξουν ότι υπάρχει πολύ περισσότερο στην Ελλάδα από τις παραλίες. Αυτό καταφαίνεται στην ετήσια μελέτη “2009 Travel Trends Report” του ABTA – The Travel Association.

Σύμφωνα με τη μεκέτη, “η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από τα 3.000 νησιά της, εκ των οποίων μόνο τα 160 περίπου κατοικούνται μόνιμα και ένα εσωτερικό ανεξερεύνητο, σε μεγάλο βαθμό, από τους τουρίστες. Υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, και η Αθήνα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πολιτιστικά πόλεις του κόσμου. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι δημόσιες μεταφορές και οι υποδομές έχουν επίσης πλήρως ανανεωθεί.

Η `αναβάθμιση` αυτή έχει επίσης προσελκύσει ξενοδοχεία υψηλής κλάσης, ονομαστά καφέ, εστιατόρια και μπαρ, τα οποία έχουν όλα συμβάλει στο να μετατραπεί η Αθήνα σε μία ζωντανλη και μοντέρνα πρωτεύουσα. Το πολυαναμενόμενο Νέο Μουσείο Ακρόπολης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει προσεχώς τη λειτουργία του. Το τριώροφο μουσείο (που κόστισε 94 εκατ. λίρες), σχεδιάστηκε από τον Ελβετό στην καταγωγή αρχιτέκτονα Bernard Tschumi και θα παρουσιάζει τα αρχαιολογικά ευρήματα του λόφου της Ακροπόλεως, αντικαθιστώντας το παλαιό μουσείο, που υπήρχε από το 1874.

Αλλά πολλοί επισκέπτονται ακόμα την Ελλάδα για διακοπές στην παραλία και καθώς η χώρα κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων τριών χωρών στον αριθμό των ΕΕ με παραλίες που διαθέτουν Γαλάζια Σημαία, λίγοι μένουν απογοητευμένοι. Τα θαλάσσια σπορ, όπως ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι και windsurfing βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα νησιά”.

Η μελέτη αναφέρεται στην Κρήτη- το μεγαλύτερο ελληνικό νησί- και το χαρακτηρίζει τέλεια επιλογή για οικογενειακές διακοπές, με αρχαιολογικούς χώρους και εντυπωσιακά μονοπάτια. “Οι Κυκλάδες, που περιλαμβάνουν τα δημοφιλή νησιά της Μυκόνου, της Ίου και της Σαντορίνης, είναι βραχώδεις και ανεμοδαρμένες, με πόλεις-φρούρια και ολόλευκα σπίτια. Η φιλελεύθερη φήμη της Μυκόνου προέρχεται από τη δεκαετία του `60, όταν αποτελούσε πόλο έλξης του χίπικου κινήματος. Σήμερα είναι ένα αριστοκρατικό, hotspot με μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών, μοντέρνα κλαμπ και φανταστικές παραλίες. Το εκπληκτικό νησί της Σαντορίνης βρίσκεται γύρω από την καλντέρα ενός σβησμένου ηφαιστείου. Οι μπλε, θολωτές εκκλησίες της με θέα τον ηφαιστειακό κρατήρα και η πόλη της έρχονται σε αντίθεση με την ασυνήθιστη μαύρη ηφαιστειακή άμμο της Περίσσα”.

“Τα Ιόνια νησιά – που περιλαμβάνουν την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο – κατά μήκος της δυτικής ακτής της χώρας είναι καταπράσινα, γεμάτα με κυπαρίσσια και ελιές. Η Ζάκυνθος έχει ήδη γίνει γνωστή, εκτός από νησό-“σπίτι” για τις θαλάσσιες χελώνες, και ως νησί με πλούσια νυχτερινή διασκέδαση. Τα Δωδεκάνησα, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, είναι πιθανό να είναι δημοφιλή σε αυτούς που απολαμβάνουν το να `πηδούν` από νησί σε νησί. Η Ρόδος είναι ένα δημοφιλές νησί (300.000 επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο μόνο) και έχει διατηρήσει κάποια ειδυλλιακά χωριά. Μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσε δημοφιλές στέκι για τη νεολαία, αλλά τώρα επιθυμεί να τονίσει τόσο την πολιτιστική της κληρονομιά, καθώς όσο και τη νυχτερινή της ζωή. Η πόλη της Ρόδου περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη. Και η Λίνδος στο νότο είναι `βουτηγμένη` στην ιστορία. Το τουριστικό μέλλον της Ρόδου βρίσκεται στη νέα γενιά θερέτρων, όσο και στα μικρότερα boutique ξενοδοχεία”.

Τέλος, η μελέτη αναφέρεται και στην Πελοπόννησο, “την ορεινή χερσόνησο στο νοτιότερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας, που είναι δημοφιλή στους Αθηναίους, επίσης γεμάτη με συναρπαστικές τοποθεσίες από την αρχαία Ελλάδα, όπως η Κόρινθος και η Ολυμπία, τόπος γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024