Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνάκληση στις αυξήσεις των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων ζητούν επαγγελματίες του τουρισμού

Ανάκληση στις αυξήσεις των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων ζητούν επαγγελματίες του τουρισμού

Κατά τη χθεσινή έκτακτη πανελλήνια συνέλευση τους τα ταξιδιωτικά γραφεία ζήτησαν ομόφωνα την ανάκληση των αυξήσεων των αεροπορικών εισιτηρίων. Στη συνέλευση, που έγινε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, συμμετείχαν εκπρόσωποι της […]

Κατά τη χθεσινή έκτακτη πανελλήνια συνέλευση τους τα ταξιδιωτικά γραφεία ζήτησαν ομόφωνα την ανάκληση των αυξήσεων των αεροπορικών εισιτηρίων<...>. Στη συνέλευση, που έγινε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, ΠΟΕΤ, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA, της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών, Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α, της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης και του Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων ΣΕΠΟΣ.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών γραφείων επισήμαναν ότι οι έντεχνες αυξήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων με την κατάργηση των οικονομικών ναύλων που ίσχυσαν όλο το χρόνο δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην αρνητική από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου περίοδο, ενώ κατηγόρησαν τις αεροπορικές εταιρίες ότι ενήργησαν συντονισμένα και προσυμφωνημένα κάτι που καταστρατηγεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό και χωρίς να συνεργαστούν με τους εμπορικούς συνεταίρους τους, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Επιπλέον, αποφάσισαν να ζητήσουν την επαναφορά των οικονομικών ναύλων έστω και με περιορισμένες θέσεις, να μη δεχτούν τη μείωση της προμήθειας έκδοσης και κράτησης εισιτηρίων από 9 σε 6,94% και να συνεχίσουν να χρεώνουν την προϋπάρχουσα προμήθεια.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών γραφείων θα συστήσουν επιτροπή αγώνα που θα έρθει σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρίες και σε περίπτωση που υπάρξει αδιέξοδο θα διακόψουν τις κρατήσεις και την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού και θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά όργανα για τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024