Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑνησυχία προκάλεσε η έκθεση της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού

Ανησυχία προκάλεσε η έκθεση της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού

Ανησυχία σε αρμοδίους, αλλά και απλούς πολίτες, που ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα εισιτήριο πλοίουγια τις απαραίτητες μεταφορές τους, προκάλεσε η ετήσια έκθεση της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού […]

Ανησυχία σε αρμοδίους, αλλά και απλούς πολίτες, που ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα εισιτήριο πλοίου<...>για τις απαραίτητες μεταφορές τους, προκάλεσε η ετήσια έκθεση της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, η οποία καταδεικνύει προβλήματα σε 64 λιμάνια της χώρας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας `Το Βήμα`, περισσότερα από 60 λιμάνια του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους αντιμετωπίζουν σωρεία ελλείψεων σε επίπεδο ασφάλειας και υποδομών, με συνέπεια να καθίσταται επικίνδυνη η κίνηση των πλοίων της ακτοπλοΐας, αλλά και να ταλαιπωρούνται εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

Η Ένωση Πλοιάρχων καλεί τους αρμοδίους να ασχοληθούν περαιτέρω με το θέμα, καθώς τα οικονομικά ποσά που κατά καιρούς έχουν δοθεί για διάφορα έργα και παρεμβάσεις στους λιμένες της χώρας ήταν μικρά και ανεπαρκή.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Γ. Βλάχος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις και προς την κατεύθυνση αυτή συντείνει και το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, που έχει συναφθεί μεταξύ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των λιμένων.

Σημειώνεται τέλος ότι η συντριπτική πλειονότητα των λιμανιών, στα οποία οι πλοίαρχοι της ακτοπλοΐας εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας και ελλείψεις στις υποδομές, αφορούν μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που δεν συμπεριλαμβάνονται στο εν λόγω χρηματοδοτικό πρωτόκολλο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024