Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξημένη η επενδυτική κίνηση στα τουριστικά ακίνητα της Κρήτης

Αυξημένη η επενδυτική κίνηση στα τουριστικά ακίνητα της Κρήτης

Αυξημένο παρατηρείται το ενδιαφέρον για επενδύσεις στις παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία του περασμένου Σαββάτου (21/4/00), […]

Αυξημένο παρατηρείται το ενδιαφέρον για επενδύσεις στις παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, κυρίως<...> στον τομέα του τουρισμού, τα τελευταία χρόνια.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία του περασμένου Σαββάτου (21/4/00), επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό χτενίζουν την Κρήτη, με προτίμηση στα ανατολικά και δυτικά τμήματα του νησιού και αγοράζουν τεράστιες εκτάσεις για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων και παραθεριστικών οικισμών. Σύμφωνα με επισήμανση μεσίτη στην Ελευθεροτυπία, τα δύο κύρια μέτωπα που αποτελούν πόλο έλξης είναι οι άξονες Αγίου Νικολάου-Σητείας και Χανίων-Ρεθύμνου, όπου προωθούνται και τα σημαντικότερα έργα.

Ανάμεσα στο πλήθος των εταιριών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ήδη προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην Κρήτη, συγκαταλέγονται και αρκετές εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Για παράδειγμα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο όμιλος Άβαξ-J&P Hellas, μέσω θυγατρικής, προωθεί τη δημιουργία οικισμού εξοχικών κατοικιών και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων (ξενοδοχεία, συνεδριακό κέντρο κλπ), σε ιδιόκτητη έκταση 4.000 στρεμμάτων στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Σε επένδυση ύψους 10 δισ. προτίθεται να προχωρήσει και η τοπική κατασκευαστική εταιρία Δομική Κρήτης, με την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας, συνεδριακού κέντρου και οικισμού πολυτελών κατοικιών, σε έκταση 120 στρεμμάτων στα Μάλια. Ανάλογη επένδυση με σχεδόν διπλάσιο προϋπολογισμό, θα γίνει στη Σητεία, σε έκταση 760 στρεμμάτων από την εισηγμένη Ικτίνος Ελλάς, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει η Δομική Κρήτης.

Επίσης, και ο όμιλος ΑΕΓΕΚ διαθέτει έκταση πάνω από 700 στρέμματα στην Ελαφόνησο, ενώ και ο όμιλος Stabilton βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά έκτασης 500 στρεμμάτων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024