Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑύξηση τουριστικής κίνησης, μείωση εσόδων στην Κέρκυρα

Αύξηση τουριστικής κίνησης, μείωση εσόδων στην Κέρκυρα

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η τουριστική κίνηση στο νησί της Κέρκυρας από την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών κυρία Ελισάβετ Σαββάτηη οποία όμως τονίζει ότι φέτος έχει περιοριστεί κατά πολύ η κατά […]

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η τουριστική κίνηση στο νησί της Κέρκυρας από την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών κυρία Ελισάβετ Σαββάτη<...>η οποία όμως τονίζει ότι φέτος έχει περιοριστεί κατά πολύ η κατά κεφαλήν κατανάλωση των τουριστών. “Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η τουριστική κίνηση στο νησί κινείται σε καλό επίπεδο, δεν συμβαδίζει με το κατά κεφαλήν εισόδημα που προκύπτει ανά τουρίστα, το οποίο και έχει μειωθεί αισθητά” τονίζει προς το TravelDailyNews η κυρία Ελισσάβετ Σαβάττη.

Παράλληλα, αναφέρεται σε ένα άλλο πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με τις ημερήσιες εκδρομές που πραγματοποιούνται προς την Αλβανία και ειδικότερα προς τους Αγίους Σαράντα. “Μεγάλη απώλεια για τον τουρισμό του νησιού είναι οι καθημερινές εκδρομές που πραγματοποιούνται προς την Αλβανία. Δυστυχώς οι τοπικοί παράγοντες δεν έχουν ακόμη καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για να το περιορίσουν όσο φυσικά αυτό είναι δυνατό”. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εκδρομή κοστίζει 35 περίπου ευρώ στα οποία όμως προστίθενται έξοδα για τη βίζα καθώς και επιπλέον έξοδα για την εσωτερική εκδρομή. “Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να μείνουν στην Ελλάδα. Δυστυχώς φεύγουν προς την Αλβανία!”

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024