Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Πετραλιά – Αλογοσκούφη για τις προοπτικές του νέου επενδυτικού νόμου

Συνάντηση Πετραλιά – Αλογοσκούφη για τις προοπτικές του νέου επενδυτικού νόμου

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη πραγματοποίησε χτες, Τρίτη 29 Αυγούστου 2006, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά, με θέματα συζήτησης τη συνεργασία των δύο υπουργείων στον τομέα του τουρισμού…

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη πραγματοποίησε χτες, Τρίτη 29 Αυγούστου 2006, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης,<...>κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά, με θέματα συζήτησης τη συνεργασία των δύο υπουργείων στον τομέα του τουρισμού, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται με το νέο επενδυτικό νόμο.

Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της συνάντησης, η κα υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αλογοσκούφη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους, υπογραμμίζοντας πως «ο τουρισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας της διεθνούς οικονομίας, στον οποίο η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Βάσει μιας επίσημης έκθεσης που έχουμε, για ένα ευρώ που δαπανά ο κάθε τουρίστας, η εθνική οικονομία κερδίζει άλλα δύο ευρώ».

Μιλώντας για τη φετινή χρονιά η κα Πετραλιά την χαρακτήρισε «πολύ καλή», σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, σημειώνοντας ότι υπήρξε «μεγάλη αύξηση στις αφίξεις», με τα τελικά στοιχεία και τους αριθμούς να δίνονται στη δημοσιότητα στο τέλος της φετινής τουριστική περίοδος.

«Η επιτυχία φέτος, στον τομέα του τουρισμού» συμπλήρωσε η κα υπουργός «οφείλεται στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν από όλα τα Υπουργεία». «Ο τουρισμός ως προϊόν αποτελεί ένα πλαίσιο και το κάθε Υπουργείο έχει τη διάσταση την τουριστική στον τομέα της ευθύνης του. Είναι μια συλλογική προσπάθεια».

Αναφερόμενη ειδικότερα στα θέματα συζήτησης της με τον κ. Αλογοσκούφη τόνισε:

«Με τον κ. Υπουργό, συζητήσαμε για το νέο επενδυτικό νόμο. Με τον επενδυτικό νόμο που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, είχαμε 692 αιτήματα, συνολικού ύψους 2 δις 400.000 ευρώ και από αυτά έχουν ήδη εγκριθεί τα 433 αιτήματα.

Συζητήσαμε και για άλλα θέματα για τα οποία είναι απαραίτητο να γίνουν τομές και μεταρρυθμίσεις στον τομέα του τουρισμού, όπως και για θέματα της ΕΤΑ. Είχαμε μια συνεργασία πρόσφατα με την Διυπουργική Επιτροπή, και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς, καθώς είμαστε πολύ κοντά στην ωρίμανση ενός μεγάλου αριθμού έργων, τα οποία είναι απαραίτητα για την τουριστική ανάπτυξη».

«Η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει από τα καλά φετινά αποτελέσματα. Προετοιμάζουμε την επόμενη χρονιά» κατέληξε η κα Πετραλιά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024