Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυνατότητες ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού στην Κρήτη

Δυνατότητες ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού στην Κρήτη

Πραγματοποιήσιμες δυνατότητες ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού διαθέτει η Κρήτη, σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου και καθηγητή Οφθαλμολογίας, κ. Γιάννη Παλλήκαρη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι “η Κρήτη με τις καλές […]

Πραγματοποιήσιμες δυνατότητες ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού διαθέτει η Κρήτη, σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου και<...> καθηγητή Οφθαλμολογίας, κ. Γιάννη Παλλήκαρη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι “η Κρήτη με τις καλές κλιματολογικές συνθήκες και τον πολιτισμό της, μπορεί να αναπτύξει και αυτό το κομμάτι του τουρισμού, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει στο νησί τις διακοπές του με κάποιες ιατρικές πράξεις, κυρίως αισθητικού χαρακτήρα”.

Όπως τονίζει ο κ. Παλλήκαρης, σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, “οι ιατρικές υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται, θα πρέπει να έχουν ένα χαμηλό κοστολόγιο, συγκριτικά με την βόρεια Ευρώπη”, ενώ σημειώνει ότι “μελέτες, που έχουν γίνει στο παρελθόν, συνηγορούν στο γεγονός ότι το 29% του παγκόσμιου πληθυσμού χρειάζεται υπηρεσίες υγείας στις διακοπές του”. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι “το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, που χρειάζεται υπηρεσίες υγείας στις διακοπές του και μπορεί να ταξιδεύει, φθάνει το 50%.

Επίσης, ο κ. Παλλήκαρης επισημαίνει ότι “στην Κρήτη θα μπορούσαν εκτός από οφθαλμολογικές επεμβάσεις, να γίνονται επεμβάσεις και για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, πλαστικής χειρουργικής, πλήρες τσεκ-απ με υπερσύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα κ.λ.π.”.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας προτείνονται, για πρώτη φορά, να συμπεριληφθούν δράσεις και νομικές πρόνοιες, έτσι ώστε να διευκολυνθεί και η ανάπτυξη υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, που θα εκμεταλλεύονται και τις υπηρεσίες του τομέα της ψυχικής υγείας (χρόνιων προβλημάτων ύπνου, ανορεξίας, γεροντικές άνοιες κ.λ.π.), πλαστικής χειρουργικής και νεφροπαθών σε κλινικές και νοσοκομεία εγκατεστημένα σε τουριστικές περιοχές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024