Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαIATA: Αυξημένη η διεθνής αεροπορική κίνηση τον Ιανουάριο του 2005

IATA: Αυξημένη η διεθνής αεροπορική κίνηση τον Ιανουάριο του 2005

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη παρατηρήθηκε ότι ήταν η αύξηση της διεθνούς αεροπορικής κίνησης το πρώτο μήνα της καινούργιας χρονιάς”, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή και CEO της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών…

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη παρατηρήθηκε ότι ήταν η αύξηση της διεθνούς αεροπορικής κίνησης το πρώτο μήνα της<...> καινούργιας χρονιάς”, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή και CEO της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (International Air Transport Association – IATA), κ. Giovanni Bisignani, ύστερα από την δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων αεροπορικής κίνησης για το μήνα Ιανουάριο. Μάλιστα, ο κ. Bisignani, πρόσθεσε ότι “η αύξηση της κίνησης ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη σε όλες τις περιοχές, με μοναδική εξαίρεση αυτή των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού, που ακόμα υποφέρουν από τις επιπτώσεις των `τσουνάμι`”.

Η κίνηση των επιβατών αυξήθηκε κατά 7,9%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ ο όγκος των μεταφερόμενων εμπορευμάτων αυξήθηκε κατά 15,5%. Η αύξηση της εναέριας κίνησης των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού ήταν μόλις 2,5%, σαν φυσικό επακόλουθο της φοβερής τραγωδίας των `τσουνάμι΄.

Η συνολική δυναμικότητα επιβατών αυξήθηκε κατά 7,8% αφήνοντας τον παγκόσμιο δείκτη πληρότητας στο 73,5% για τον Ιανουάριο. Με εξαίρεση την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής, πραγματοποιήθηκε σημαντική επέκταση στη δυναμικότητα.

Ειδικότερα, οι αεροπορικές εταιρίες των χωρών της Ασίας-Ειρηνικού, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης παρουσιάζουν κάποια αύξηση στα κέρδη τους το μήνα Ιανουάριο, ενώ η αμερικάνικη αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, λόγω και του αδύναμου δολαρίου της.

“Ευελπιστούμε να πετύχουμε φέτος αύξηση 5,9% στην επιβατική κίνηση” ανέφερε ο κ. Bisignani, ενώ πρόσθεσε ότι “η συνεχώς αυξανόμενη τιμή των καυσίμων θα συνεχίσει και φέτος να δημιουργεί πρόβλημα στις αερομεταφορές”.

«Καθώς η εικόνα της κερδοφορίας στον κλάδο των αερομεταφορών είναι όλο και περισσότερο τοπικό φαινόμενο, η οικονομική ύφεση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πραγματικότητα. Δεν υπάρχει πανάκεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά ο έλεγχος του κόστους επιβάλλεται να είναι σε πρώτη προτεραιότητα» συμπλήρωσε ο κ. Bisignani.

Επίσης, πρόσθεσε ο κ. Bisignani “υπάρχει και ένα `ρίσκο πολιτικής` στις εναέριες μεταφορές, αφού πολιτικοί και γραφειοκράτες φαίνονται να μην αντιλαμβάνονται το ρόλο των αεροπορικών εταιριών στην οικονομική και κοινωνική ζωή των χωρών τους, αμελώντας τις ανάγκες, αλλά και τη συνεισφορά των περίπου 4 εκατ. ατόμων, που εργάζονται στον κλάδο των αερομεταφορών παγκοσμίως”.

Τέλος, ο CEO της IATA, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “ο Φεβρουάριος στιγματίστηκε από δύο σοβαρότατες εξελίξεις στο χώρο των αερομεταφορών. Από την μία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε νέους κανόνες για την αποζημίωση των επιβατών από τις αεροπορικές εταιρίες, σε περιπτώσεις καθυστερήσεως ή ματαίωσης κάποιας πτήσης, ενώ από την άλλη οι πολιτικοί συνεχώς προτείνουν νόμους για την επιβολή επιπλέον φόρων στην αεροπορία, παράμετροι που οδηγούν στην αύξηση των εξόδων της αεροπορίας, τη στιγμή, που η παγκόσμια αεροπορία καταβάλλει σημαντικότατες προσπάθειες να μειώσει τα έξοδα της, με σκοπό να προσφέρει πιο ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024