Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ πρώτη αεροπορική συμμαχία που μπαίνει στον υπολογιστή εκπομπών CO2 του IATA – ποια είναι
Αερομεταφορές

Η πρώτη αεροπορική συμμαχία που μπαίνει στον υπολογιστή εκπομπών CO2 του IATA – ποια είναι

IATA

IATA και oneworld Alliance συνεργάζονται στον υπολογισμό εκπομπών CO2, με 13 αεροπορικές εταιρείες της oneworld να συμβάλλουν δεδομένα στον CO2 Connect του IATA, βελτιώνοντας την ποιότητα και ακρίβειά του, και ενισχύοντας τις βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές.

Ο IATA και η oneworld Alliance θα συνεργαστούν στον τομέα του υπολογισμού εκπομπών CO2 με τις 13 αεροπορικές εταιρείες μέλη της oneworld να δεσμεύονται να συνεισφέρουν επιχειρησιακά δεδομένα στον υπολογιστή εκπομπών CO2 Connect της IATA. Αυτό θα βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα και την ακρίβεια του εργαλείου, καθώς το ποσοστό των δεδομένων από την καύση καυσίμου για συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τον CO2 Connect θα αυξηθεί σημαντικά. Τα δεδομένα θα παρέχουν οι ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες μέλη της oneworld: Alaska Airlines, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qatar Airways, Qantas, Royal Air Maroc, Royal Jordanian και SriLankan Airlines.

Η Senior Vice President, Sustainability and Chief Economist της IATA, Marie Owens Thomsen δήλωσε: “Οι ταξιδιώτες θέλουν να κάνουν συνειδητοποιημένες επιλογές σχετικά με το αποτύπωμά τους σε CO2 και ο CO2 Connect του IATA έχει ως στόχο να παρέχει υπολογισμούς εκπομπών CO2 με βάση τα επιχειρησιακά δεδομένα. Είμαστε χαρούμενοι που η oneworld θα γίνει η πρώτη αεροπορική συμμαχία που θα συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία, φέρνοντας τις 13 αεροπορικές εταιρείες μέλη της ως συνεισφέροντες δεδομένων. Η απόφασή τους υπογραμμίζει τη σημασία του στόχου του κλάδου να παρέχει συνέπεια και ευθυγράμμιση σε αυτόν τον τομέα”.

Η Grace Cheung, πρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής και Αειφορίας της oneworld και γενική διευθύντρια Sustainability της Cathay Pacific, ανέφερε: “Η oneworld είναι περήφανη που είναι η πρώτη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία που υποστηρίζει το έργο του IATA να παρέχει στους πελάτες υψηλής ποιότητας εκτιμήσεις των εκπομπών CO2 των πτήσεών τους. Η συνεργασία μας με τον IATA στο CO2 Connect θα βοηθήσει με τη σειρά της βασικούς παράγοντες σε όλο τον αεροπορικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων -μεταξύ άλλων- αεροπορικών εταιρειών, κατασκευαστών αεροσκαφών και εταιρειών διαχείρισης ταξιδιών, να κάνουν καλύτερες και πιο ενημερωμένες επιλογές για τους ταξιδιώτες και βελτιωμένες αναφορές στον τμήμα του ESG (Environmental, Social and Governance)”.

oneworld-IATA

Ο IATA κυκλοφόρησε τον υπολογιστή CO2 Connect τον Ιούνιο του 2022, με στόχο τη χρήση δεδομένων των αεροπορικών εταιρειών μελών του, όπως συντελεστές καύσης καυσίμου και φορτίου, για να παρέχει υψηλής ποιότητας υπολογισμούς εκπομπών CO2 ανά επιβάτη πτήσης. Σε συνδυασμό με άλλες πηγές δεδομένων του IATA και της ανοιχτής αγοράς, ο IATA CO2 Connect υπολογίζει τις εκπομπές CO2 για 74 τύπους αεροσκαφών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 98% του ενεργού παγκόσμιου επιβατικού στόλου και λαμβάνει υπόψη δεδομένα κίνησης από 881 εταιρείες εκμετάλλευσης αεροσκαφών, που αντιπροσωπεύουν το σχεδόν 93% των παγκόσμιων αεροπορικών ταξιδιών.

Οι υπολογισμοί δεδομένων του IATA CO2 Connect είναι διαθέσιμοι σε συνεργάτες του κλάδου μέσω ενός API ή flat αρχείου, καθώς και μέσω καναλιών πωλήσεων αεροπορικών εταιρειών και εταιρειών διαχείρισης ταξιδιών.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση*, το 90% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι έχουν ευθύνη να γνωρίζουν για τις εκπομπές άνθρακα της πτήσης τους, αλλά μόνο δύο στους πέντε το κάνουν στην πραγματικότητα. Και ενώ το 84% των ερωτηθέντων αναγνώρισε ότι είναι εύκολο να βρεθούν εργαλεία για την ακριβή εκτίμηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η συντριπτική πλειοψηφία (90%) αναμένει από τις αεροπορικές εταιρείες ή τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να τους παρέχουν αυτές τις πληροφορίες, υποδεικνύοντας την εξάρτηση από τον κλάδο για προληπτική ενημέρωση των πτήσεων.

Ο IATA CO2 Connect θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, έχοντας μόλις λανσάρει μια εταιρική λύση αναφοράς για να ενισχύσει τη ζήτηση για ακριβή αναφορά των εκπομπών CO2 από επαγγελματικά ταξίδια. Το επόμενο έτος θα εισάγει λύσεις αντιστάθμισης CO2 για την υποστήριξη αεροπορικών εταιρειών και άλλων συνεργατών του κλάδου. Ένας υπολογιστής cargo είναι επίσης υπό ανάπτυξη, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το 2024, υποστηρίζοντας τις απαιτήσεις από φορτωτές και μεταφορείς να έχουν πρόσβαση σε ακριβείς εκπομπές CO2 που προέρχονται από πραγματικά δεδομένα αεροπορικών εταιρειών.

*Από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2023, ο IATA πραγματοποίησε έρευνα σε 6.500 ταξιδιώτες αεροπορικών εταιρειών που πέταξαν τους τελευταίους 12 μήνες, στις παρακάτω χώρες, με ομοιόμορφο διαχωρισμό των ταξιδιωτών -σε επιβάτες για επαγγελματικούς και ψυχαγωγικούς λόγους: Αυστραλία, Καναδάς, Χιλή, Γαλλία, Γερμανία , Ινδία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ολλανδία, Ινδονησία, Ισπανία και Κίνα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024