Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣτον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου η ιδέα “Φιλοξενία ΜΟΥ’ του ΞΕΕ
Εκπαίδευση

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου η ιδέα “Φιλοξενία ΜΟΥ’ του ΞΕΕ

Πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ προωθεί εκπαίδευση σε φιλοξενία στην Κύπρο, αντιμετωπίζοντας την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην τουριστική βιομηχανία με διεθνείς συνεργασίες και ενημερώσεις για τάσεις και προκλήσεις.

Με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ΠΑΣΥΞΕ, έγινε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για να προωθήσει και στην Κύπρο, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα “Φιλοξενία ΜΟΥ’ που εφαρμόζει η Ελλάδα με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τις αξίες της φιλοξενίας, ώστε γεννηθεί ένα «φυτώριο» εγχώριων στελεχών της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Διαβάστε επίσηςTo Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Φιλοξενία ΜΟΥ” πάει στη Κύπρο

Το μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία του τουρισμού εξακολουθεί να είναι η εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού. Για τον λόγο αυτό το Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων πέρασε για δεύτερη φορά, μετά από ανάλογη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου. Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης, χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη «εποικοδομητική», χαιρετίζοντας «τη συνεχή και άμεση ανάμιξή του στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως τουριστική βιομηχανία», ενώ ο υφυπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι σχέδιο που θα διευκολύνει την εργοδότηση, εκπονείται από το Υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε επίσηςΟι προκλήσεις και η επόμενη μέρα του ξενοδοχειακού τομέα στο επίκεντρο του ΠΑΣΥΞΕ κατά την παρουσία του στην Αθήνα

Για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία, και τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις που θα κυριαρχήσουν στον τομέα τα επόμενα χρόνια, ενημερώθηκε η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Επίσης συμμετείχε στις εργασίες της 87ης Γενικής Συνέλευσης της HOTREC στις Βρυξέλλες, όπου ο κόσμος της ευρωπαϊκής φιλοξενίας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και ανησυχίες, καθώς η ευρωπαϊκή φιλοξενία πλέει σε ένα αβέβαιο τοπίο με αυξανόμενο κόστος ενέργειας και τροφίμων και έντονες ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ συμμετείχε και στο «8ο Mediterranean Tourism Forum», στη Μάλτα, όπου εξέθεσε το όραμά της για τον μεσογειακό τουρισμό του αύριο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024