Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΟι προκλήσεις και η επόμενη μέρα του ξενοδοχειακού τομέα στο επίκεντρο του ΠΑΣΥΞΕ κατά την παρουσία του στην Αθήνα
Κύπρος

Οι προκλήσεις και η επόμενη μέρα του ξενοδοχειακού τομέα στο επίκεντρο του ΠΑΣΥΞΕ κατά την παρουσία του στην Αθήνα

Στην 11η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, ο ΠΑΣΥΞΕ παρακολούθησε συζητήσεις για προκλήσεις και εξελίξεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και στρατηγικές για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του κλάδου σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία και τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις που θα κυριαρχήσουν στον τομέα τα επόμενα χρόνια, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει η ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ).

Η γενική συνέλευση του ΞΕΕ είχε ως σύνθημα «ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας» και εξέτασε σημαντικά θέματα που έχει ενώπιον της η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Ελλάδας, όπως οι πολεμικές συρράξεις που εξελίσσονται σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, ο υψηλός πληθωρισμός, η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη εργατικού προσωπικού. Προκλήσεις που δοκιμάζουν επίσης τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κυπριακού τομέα ξενοδόχων.

Ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης και Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν σημαντική ενημέρωση, γνώση και εξειδίκευση για το πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά προκειμένου ο τομέας να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ΠΑΣΥΞΕ, έδωσε το παρόν του στη μεγαλύτερη σύναξη του ελληνικού ξενοδοχειακού τομέα. «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Αθήνα για την 11η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ. Η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τις σκέψεις, αλλά και τις δράσεις που εφαρμόζει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα, που είναι κοινές με αυτές που έχουμε ενώπιον μας, θα ενισχύσουν σημαντικά τις προσπάθειές μας για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της κυπριακής ξενοδοχειακής βιομηχανίας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ.

Ο ΠΑΣΥΞΕ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη γενική συνέλευση του ΞΕΕ, συναντήθηκε με την ηγεσία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και τον πρόεδρό της, Αλέξανδρο Βασιλικό, όπου συνομίλησαν μεταξύ άλλων για τα επόμενα βήματα των δύο συνδέσμων, που διατηρούν Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης και Συνεργασίας από το 2022.

Ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου είχαν επίσης την ευκαιρία, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις κοινές προκλήσεις και εξελίξεις που αντιμετωπίζουν οι δύο κλάδοι, με διάφορους αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης, στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και τουριστικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Παράσχης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024
13/02/2024