Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣτα Δημοτικά Σχολεία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλοξενία μου» με πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ
Επιμόρφωση

Στα Δημοτικά Σχολεία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλοξενία μου» με πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ

Το πρόγραμμα ‘Φιλοξενία μου’, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ, εντάσσεται στη Δημοτική Εκπαίδευση, στοχεύοντας στην καλλιέργεια φιλοξενίας, αποδοχής διαφορετικότητας και επιχειρηματικής ανάπτυξης στους μαθητές.

Την ένταξη του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος «Φιλοξενία μου» σε όλες τις τάξεις της Δημοτικής Εκπαίδευσης, συμφώνησε σήμερα η ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου και τον υφυπουργό Τουρισμού, Κώστα Κουμή.

Το «Φιλοξενία μου» στοχεύει στην επαφή των μαθητών/τριών με τις έννοιες της φιλοξενίας, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της επιχειρηματικής ανάπτυξης, καθώς και σε μια πρώτη γνωριμία με τα επαγγέλματα του τομέα. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) σε συνεργασία με την ΗOTREC και εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ελλάδας.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δήλωσε την ετοιμότητα του Υπουργείου της να αξιοποιήσει το εν λόγω πρόγραμμα και να ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες εφαρμογής του.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης αφού ευχαρίστησε την υπουργό Παιδείας και τον υφυπουργό Τουρισμού, για το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξαν από την πρώτη στιγμή για την ένταξη του «Φιλοξενία μου» στην εκπαίδευση της χώρας μας, σημείωσε πως: «Η εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος στην εκπαίδευσή θα ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού, θα διευρύνει σημαντικά τους ορίζοντες και τις ευκαιρίες της νέας γενιάς, ενώ θα συμβάλει στην κατανόηση και την αφομοίωση της έννοιας της φιλοξενίας».

Ο υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε με τη σειρά του την αναγκαιότητα αξιοποίησης του Προγράμματος και στις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, σημειώνοντας πως το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Τουρισμού θα κάνουν από κοινού επαφές με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Υπουργείο Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών προς αυτή την αυτή την κατεύθυνση. Επιπρόσθετα ο κ. Κουμής εισηγήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, να τροχοδρομήσει την παροχή των Προγραμμάτων των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην αγγλική γλώσσα.

Ο ΠΑΣΥΞΕ από την πλευρά του βρίσκεται συνεχώς σε ανοικτή επικοινωνία με το αδελφοποιημένο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, τόσο για την εφαρμογή του προγράμματος «Φιλοξενία μου», όσο και για την περαιτέρω υλοποίηση κοινών δράσεων, που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024