Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλεγχοι από την κτηματική για παραβάσεις στις παραλίες
Ζάκυνθος:

Έλεγχοι από την κτηματική για παραβάσεις στις παραλίες

Παραβάσεις σημειώνονται στις παραλίες κυρίως για έλλειψη αδειοδότησης, και καταβολής του ενοικίου στο δήμο.

Έλεγχοι διεξάγονται από την κτηματική υπηρεσία Ζακύνθου, στις παραλίες του νησιού, σχετικά με την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων, μετά την απευθείας παραχώρηση χώρου σε ιδιώτες-επιχειρηματίες, από το δήμο, με δημοπρασία, αρμοδιότητα που έχει εκχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στην τοπική αυτοδιοίκηση για την εξασφάλιση εσόδων από τα σχετικά μισθωτήρια. Όπως επισήμανε σε συνέντευξή της στην ΕΡΑ, η προϊσταμένη της τοπικής κτηματικής υπηρεσίας, Αγγελική Ζουρμπάνου, ο δήμος έχει προχωρήσει έγκαιρα τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και έχει ενημερώσει σχετικά, ενώ, κάνει συνεχώς τις απαιτούμενες συστάσεις, ωστόσο, η υπηρεσία της, είναι υποχρεωμένη σε πολλές περιπτώσεις να παρέμβει και να εφαρμόσει το νόμο, με την επιβολή προστίμων και όχι μόνο.
Σύμφωνα με την κ. Ζουρμπάνου, οι σημαντικότερες παραβάσεις, οι οποίες είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αφορούν κυρίως στην έλλειψη της απαιτούμενης αδειοδότησης των επιχειρηματιών για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων, στην κατάληψη μεγαλύτερου χώρου, από τον προκαθορισμένο και στη μη πληρωμή της δεύτερης δόσης του μισθωτηρίου στο δήμο, δεδομένου ότι η πρώτη έχει καταβληθεί.

Στα θετικά της φετινής σαιζόν καταγράφεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν παράπονα και καταγγελίες στην κτηματική για την τήρηση των προβλεπόμενων στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, τόνισε η κ. Ζουρμπάνου και πρόσθεσε ότι η υπηρεσία της επιδιώκει να μη φτάνει στα άκρα, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι παραλίες ανήκουν σε όλους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024