Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπισημάνσεις της ΠΟΕΤ για την αγορά της Κίνας

Επισημάνσεις της ΠΟΕΤ για την αγορά της Κίνας

Σε μήνυμα της η ΠΟΕΤ, για την αγορά της Κίνας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων προβλημάτων, ότι “είμαστε η μόνη ουσιαστικά χώρα που εφαρμόζει τη συνθήκη Σένγκεν με αυστηρό μάλιστα τρόπο, που καθιστά σχεδόν απαγορευτική την επίσκεψη τουριστών από την τεράστια αυτή αγορά…

Σε μήνυμα της η ΠΟΕΤ, για την αγορά της Κίνας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων προβλημάτων, ότι “είμαστε η μόνη ουσιαστικά χώρα που<...> εφαρμόζει τη συνθήκη Σένγκεν με αυστηρό μάλιστα τρόπο, που καθιστά σχεδόν απαγορευτική την επίσκεψη τουριστών από την τεράστια αυτή αγορά. Η κατάσταση επιτείνεται και από το γεγονός που διαπιστώσαμε και ιδίοις όμασι, της παντελούς έλλειψης προσωπικού και κατ’ επέκταση οργάνωσης του εκεί Ελληνικού Προξενείου, το οποίο σχεδόν αδυνατεί να εκδώσει έγκαιρα visa σε ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας από την Κίνα.”

Στη επιστολή που απέστειλε η ΠΟΕΤ, επ΄ ευκαιρίας του πολυήμερου επίσκεψης του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μάριου Τριβυζά στην έκθεση της Σαγκάης, προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλο και Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου -κοινοποιούμενη και στον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Γεωργακόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Πατέλλη, τον Πρεσβευτή μας στην Κίνα και το Γραφείο ΕΟΤ Aπω Ανατολής επίσης σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την τεράστια αυτή χώρα ταξιδεύουν ήδη 5.000.000 τουρίστες, ενώ από σχετικές μελέτες έχει προβλεφθεί, ότι το έτος 2020 από την Κίνα θα εξέρχονται 100.000.000 τουρίστες.

Είναι λοιπόν ευνόητο, ότι δεν θα πρέπει να αρκεστούμε στην καθ’ όλα επιτυχημένη εμφάνιση του περιπτέρου μας, για το οποίο αξίζει συγχαρητηρίων η διεύθυνση Aπω Ανατολής, αλλά να προβούμε σε συντονισμένες προσπάθειες των δύο Υπουργείων τόσο για την προβολή της χώρας μας, η οποία όπως διαπιστώσαμε είναι σχεδόν άγνωστη στην Κίνα, όσο και στη στελέχωση των διπλωματικών μας υπηρεσιών στη χώρα αυτή, προκειμένου μαζί με τη διεύθυνση Aπω Ανατολής να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής, ώστε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στα τουριστικά και όχι μόνο πράγματα στην τεράστια αυτή περιοχή.

Μας παρέχεται μάλιστα η ευκαιρία να κινηθούμε άμεσα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003, με την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024