Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣυνένωση του Tourlite με το Zeus

Συνένωση του Tourlite με το Zeus

Η εταιρία Far & Wide Travel Corp ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2003 θα συνενώσει τους δύο tour operators της, που εξειδικεύονται στην Ελλάδα και την Νότια Μεσόγειο, Tourlite […]

Η εταιρία Far & Wide Travel Corp ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2003 θα συνενώσει τους δύο tour operators της, που εξειδικεύονται στην Ελλάδα<...> και την Νότια Μεσόγειο, Tourlite και Zeus, και θα κυκλοφορεί πλέον μόνο μια μπροσούρα.

Οι εταιρίες αυτές προσφέρουν πακέτα για την Ελλάδα και την Τουρκία, κρουαζιέρες με την Royal Olympic Cruises, την First European Cruises, την Orient Lines, και την Star Clippers.

Όπως δήλωσε στον αμερικάνικο τοπικό τουριστικό τύπο ο κ. Γιάννης Παπαϊωάνου, ο οποίος θα είναι ο πρόεδρος της εταιρίας Tourlite/Zeus, τα αποτελέσματα των δυο εταιριών για το 2002 ήταν καλύτερα από ότι αναμενόταν. “Είμαστε 30% κάτω σε σχέση με το 2000 και το 2001, άλλα όπως έχω ενημερωθεί η Ευρώπη έχει σημειώσει πτώση της τάξεως του 40% και 50%. Οι προοπτικές για το 2003 δείχνουν να είναι πολύ καλές. Η εταιρία μας είναι ήδη στις κρατήσεις για το 2003, 1 εκατ. δολάρια πέραν των προσδοκιών της, ένα ποσό που είναι πραγματικά πολύ μεγάλο”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, η σημαντικότερη αλλαγή που έχει γίνει στην αγορά είναι <>bη αύξηση της τάσης προς τα ανεξάρτητα ταξίδια.>b “Βλέπω ότι το FIT κερδίζει ποσοστό της αγοράς. Πριν λίγα χρόνια η Ελλάδα ήταν ένας προορισμός ειδικός που τον διάλεγαν γκρουπ ή εταιρίες, που ταξίδευαν εκεί είτε με πακέτα, είτε με συνοδεία, είτε ως φιλοξενούμενοι. Τώρα η Ελλάδα είναι επιλογή και του μεμονωμένου τουρίστα”, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου. Αυτή η τάση βασίζεται στο γεγονός ότι τώρα πλέον ο τουρίστας έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση και είναι πιο απαιτητικός.

Με αυτό το σκεπτικό η Tourlite έχει σχεδιάσει πακέτα που προσαρμόζονται πιο εύκολα στις επιθυμίες των τουριστών και είναι ευέλικτα. Παρά τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ, που δημιουργεί μια αβεβαιότητα, ο κ. Παπαϊωάννου είναι αισιόδοξος, και δηλώνει ότι ο τουρίστας στις μέρες μας, εξαιτίας του Internet μπορεί να εκτιμήσει καλύτερα τις καταστάσεις και να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024