Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΓ. Νικητιάδης: Στόχος να μην υπάρξει μείωση στον τουρισμό
Επαφές του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στη Βιέννη

Γ. Νικητιάδης: Στόχος να μην υπάρξει μείωση στον τουρισμό

Να μην υπάρξει μείωση στις αφίξεις ξένων τουριστών φέτος και η όποια μείωση στα έσοδα να είναι πολύ χαμηλή, είναι ο στόχος της Ελλάδας, τόνισε σε δηλώσεις του στη Βιέννη, ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είχε στην αυστριακή πρωτεύουσα σειρά επαφών με κορυφαίους παράγοντες του…

Να μην υπάρξει μείωση στις αφίξεις ξένων τουριστών φέτος και η όποια μείωση στα έσοδα να είναι πολύ χαμηλή, είναι ο στόχος της Ελλάδας, τόνισε σε δηλώσεις<...> του στη Βιέννη, ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είχε στην αυστριακή πρωτεύουσα σειρά επαφών με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού στην Αυστρία, με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και την Ομογένεια.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θεωρεί πως η μόνη πρόβλεψη που μπορεί να διακινδυνέψει κανείς για φέτος είναι, “βάζουμε στόχο να μην έχουμε μείωση σε σχέση με πέρσι, αλλά αν αυτή η μείωση είναι μία μικρή μείωση, νομίζω μέσα στην τραγική οικονομική κατάσταση που διερχόμαστε και μέσα και στην παγκόσμια κρίση που υπάρχει, θα είναι λογική”ι>.

Ο ίδιος διαπιστώνει σε όλες τις επισκέψεις και τις επαφές του στο εξωτερικό πως το κλίμα αλλάζει, αργά κάποιες φορές, γρηγορότερα άλλες, αλλά σαφέστατα αλλάζει και αυτό το είδε και το έζησε στη Γερμανία, όπου, όπως σημειώνει, οι κρατήσεις έχουν αρχίσει να αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό τον τελευταίο καιρό. Το ίδιο συνέβη και στη Βρετανία, όπου, μετά την έκθεση για την “ελληνική παραλία στον Τάμεση” και τη δική του παρουσία στο BBC, υπήρξαν και άλλα άρθρα και συνεντεύξεις -συνολικά 70 έως 80 δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο πολύ κολακευτικά και θετικά για την Ελλάδα- και πιστεύει ότι ένα αντίστοιχο κλίμα διαμορφώνεται και στην Αυστρία και όλα αυτά, όπως σημειώνει, συντείνουν στο να υπάρξει μία πάρα πολύ καλή πορεία, αρκεί να συνεχιστεί και η ανάλογη προσπάθεια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Νικητιάδης εκτιμά πως το κλίμα που υπήρχε κατά της χώρας μας ανατρέπεται ημέρα με την ημέρα, πως είναι απολύτως αναστρέψιμο, αρκεί, όπως επαναλαμβάνει, να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση, μια προσπάθεια που περιλαμβάνει ανάλογες δραστηριότητες όπως, για παράδειγμα, η σημερινή στη Βιέννη. Ο κ. Νικητιάδης τόνισε και στη σχετική συνέντευξη Τύπου, πως δηλαδή, το να γίνεται μία διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, δε σημαίνει απολύτως τίποτε για την ελληνική τουριστική αγορά. Καθώς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σε ολόκληρη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τη Χαλκιδική, από τα Ιόνια Νησιά μέχρι τα Δωδεκάνησα, είναι στις παραλίες, διασκεδάζουν, πηγαίνουν στις ταβέρνες, χωρίς να παίρνουν είδηση για οποιαδήποτε διαδήλωση γίνεται στο κέντρο της Αθήνας.

Σε σχέση με τις απεργίες, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισημαίνει ότι, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει προηγούμενο παράδειγμα, η ελληνική κυβέρνηση περνά νόμο, με τον οποίο θα καλύπτεται η όποια ζημιά προκληθεί σε τουρίστα εξαιτίας του ότι αυτός μπορεί να καθυστερήσει μία-δύο ή τρεις ημέρες στη χώρα μας, από απεργίες, ή ακόμη και από φυσικές καταστροφές. Ο κ. Νικητιάδης θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό γίνεται ό,τι είναι δυνατόν, και είναι βέβαιος πως “όλα θα πάνε καλά, γι`αυτό όμως χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, αυτή όμως την προσπάθεια δεν πρέπει να τη σταματήσουμε ούτε λεπτό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024