Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ αρχή μιας νέας εποχής για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Ελλάδα
CruiseinGreece - Συνέδριο ορόσημο για τον κλάδο

Η αρχή μιας νέας εποχής για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Ελλάδα

`Αρση των περιορισμών του καμποτάζ ζήτησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος με ομιλία του στο διεθνές συνέδριο CruiseinGreece, το οποίο συνδιοργάνωσε ο ΗΑΤΤΑ και ο Οργανισμός SeaTrade με την συνεργασία του EOT…

`Αρση των περιορισμών του καμποτάζ ζήτησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος με ομιλία του στο διεθνές συνέδριο CruiseinGreece, το οποίο συνδιοργάνωσε ο ΗΑΤΤΑ και ο Οργανισμός SeaTrade<...>με την συνεργασία του EOT.

Αποδεικνύοντας πως η ανάπτυξη του κλάδου συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ενώπιον κορυφαίων εκπροσώπων της διεθνούς κρουαζιέρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει λιμάνια – κόμβους με απαραίτητη προϋπόθεση προς αυτή την κατεύθυνση την αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου. Και συμπλήρωσε: «Εκτός από το άμεσο τουριστικό όφελος θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και μια σειρά από παράπλευρες δραστηριότητες, με νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να προσελκύσουμε νέες σοβαρές επενδύσεις σε κρουαζιερόπλοια».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου CruiseinGreece, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη τα εξής: «Εμείς κοιτάζουμε μπροστά και ατενίζουμε μια διαφορετική Ελλάδα. Ατενίζουμε την Ελλάδα της ευρύτητας και της πολυμορφίας, την Ελλάδα της πολυμορφικής συνείδησης και των προοδευτικών ανθρώπων, την Ελλάδα που δίνει σημασία στην λεπτομέρεια και που, μέσα από την λεπτομέρεια μπορεί να προσφέρει ποικιλία, εναλλαγή, διάρκεια. Με απλά λόγια, που μπορεί να προσφέρει αληθινές εμπειρίες».

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απεύθυνε και ο κ. Αθανάσιος Οικονόμου, πρόεδρος του ΕΟΤ, με την συνεργασία και την υποστήριξη του οποίου υλοποιήθηκε η διοργάνωση. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Οικονόμου «για πρώτη φορά στην χώρα μας πραγματοποιήθηκε ένα τόσο σημαντικό, περιεκτικό και επί της ουσίας συνέδριο για την κρουαζιέρα, το οποίο σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας εποχής για τον κλάδο και τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την προτροπή η διοργάνωση να επαναληφθεί και να καθιερωθεί, υπενθυμίζοντας πως η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως αυτές έχουν τεθεί από τον ίδιο τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, από την πλευρά του τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πάρει την τύχη στα χέρια της, αρχής γενομένης από τις θαρραλέες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν για την άρση του καμποτάζ. Ο κ. Ευαγγέλου τόνισε επίσης ότι η «η σύγχρονη κρουαζιέρα είναι μια τεράστια παγκοσμιοποιημένη βιομηχανία που περιλαμβάνει όλους. Δηλαδή μικρούς, μεσαίους, τοπικούς ή διεθνείς παίκτες, αλλά και κάποιους γίγαντες σε μέγεθος που έχουν το δάκτυλό τους σε όλες τις αγορές και ουσιαστικά οδηγούν τις εξελίξεις».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ υπογράμμισε πως «η Ελλάδα μπορεί να παίξει ουσιαστικότερο ρόλο στην ανάπτυξη της Μεσογειακής κρουαζιέρας και πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία που φέρνουν οι σύγχρονες περιστάσεις».

Γνωστά ονόματα της παγκόσμιας κρουαζιέρας όπως ο Bruce Krumrine Αντιπρόεδρος της Princess Cruises, ο Craig Milan Senior Αντιπρόεδρος Land Operations της Royal Caribbean Cruises Ltd., ο Γεώργιος Σταθόπουλος CEO της Louis Hellenic Cruises, ο Amilcar Cascais Αντιπρόεδρος της Tour Operations Carnival και ο Γιαννάκης Κόκκινος Αντιπρόεδρος της Med Cruise παραβρέθηκαν στο CruiseinGreece και κατέθεσαν τη δική τους άποψη για το πώς η ελληνική κρουαζιέρα μπορεί να κατακτήσει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς και να αποκτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που δικαιωματικά της ανήκει.

Με την παρουσία τους τίμησαν το συνέδριο, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Στέφανος Βλαστός και εκ μέρους του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ο κ. Εμμανούηλ Παπαδημητράκης, συντονιστής Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, όπως και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος του Διεθνούς Συνεδρίου CRUISEinGREECE έγινε απονομή από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης των Βραβείων Αναγνώρισης για τη Συμβολή στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Κρουαζιέρας. Εκ μέρους της SEATRADE και του ΗΑΤΤΑ βραβεύτηκαν ο κ. Περικλής Παναγόπουλος, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο αυτοπροσώπως, η οικογένεια Χανδρή, το βραβείο της οποίας παρέλαβε η κα Μυρτώ Χανδρή εκ μέρους της οικογενείας και η οικογένεια Ποταμιάνου, το βραβείο των οποίων παρέλαβε η κα. Φλερ Ποταμιάνου.

Επίσης, βραβεύτηκε από τον ΗΑΤΤΑ και ο κ. Αναστάσιος Στυλιανόπουλος, Πρόεδρος της εταιρίας Navigator Travel and Tourist Services για την μακροχρόνια προσφορά του στην Ελληνική κρουαζιέρα και τον Ελληνικό τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024