Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚεγκέρογλου: Αναγκαία η ανάπλαση των αρχαιολογικών χώρων στο νομό Ηρακλείου
Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κεγκέρογλου: Αναγκαία η ανάπλαση των αρχαιολογικών χώρων στο νομό Ηρακλείου

Την αναγκαιότητα ανάπλασης των αρχαιολογικών χώρων του νομού Ηρακλείου, αξιοποιώντας μέρος των εισπράξεων τους επεσήμανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση του προς τον ΥπουργόΠολιτισμού, κ. […]

Την αναγκαιότητα ανάπλασης των αρχαιολογικών χώρων του νομού Ηρακλείου, αξιοποιώντας μέρος των εισπράξεων τους επεσήμανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση του προς τον Υπουργό<...>Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού είναι ο δεύτερος σε επισκέψεις αρχαιολογικός χώρος της χώρας μας και οι εισπράξεις από τις εισόδους σ’ αυτό είναι πολύ μεγάλες. Ανάλογες εισπράξεις υπάρχουν από την Φαιστό, την Γόρτυνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Τις εισπράξεις αυτές τις διαχειρίζεται κεντρικά το Υπουργείο Πολιτισμού” υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης απαντώντας στην 5556/04 σχετική ερώτηση του βουλευτή, είχε δηλώσει ότι το Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο διάθεσης μέρους των εισπράξεων από την Κνωσό με σκοπό την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου.

“Επειδή υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την ανάπλαση των αρχαιολογικών περιοχών, πάντα με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά, που μπορεί να λειτουργήσει ως ανταποδοτικό όφελος για τις ίδιες τις περιοχές και επειδή οι τοπικές κοινωνίες εισπράττουν μόνο τις αρνητικές πλευρές της ύπαρξης διατήρησης και αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό “αν προτίθεται να διαθέσει μέρους των εισπράξεων από τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ηρακλείου για την ανάπλαση τους”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024