Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Δήμος Γλυφάδας συνεπής στην προσπάθειά του για την προστασία της έκτασης των ‘Αστεριών’

Ο Δήμος Γλυφάδας συνεπής στην προσπάθειά του για την προστασία της έκτασης των ‘Αστεριών’

Ο Δήμος Γλυφάδας συνεχίζει με κάθε τρόπο την προσπάθειά του να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον της πόλης και ειδικότερα της πολλαπλά προστατευόμενης περιοχής των Αστεριών. Το Δημοτικό […]

Ο Δήμος Γλυφάδας συνεχίζει με κάθε τρόπο την προσπάθειά του να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον της πόλης και ειδικότερα<...> της πολλαπλά προστατευόμενης περιοχής των Αστεριών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με σειρά αποφάσεών του, έχει αντιταχθεί στα σχέδια της εταιρείας ΕΣΤΡΕΛΙΑ για εκμετάλλευση του χώρου, έχοντας σαν κύριο σκεπτικό ότι αυτός αποτελεί προστατευόμενη δασική έκταση, υψηλής αρχαιολογικής σημασίας και είναι περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία πρέπει να αποδοθεί προς χρήση σε όλους τους δημότες.

Παρ' όλα αυτά, την 1η Ιουνίου 2001 κοινοποιήθηκε στον Δήμο, με αριθμ. πρωτ. οικ. 90410 κοινή απόφαση Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και ΕΟΤ σύμφωνα με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος κατά 194 κλίνες, δηλαδή συνολικής δυναμικότητας 450 κλινών, η κατασκευή και λειτουργία συνεδριακού κέντρου 500 συνέδρων, η κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων, η κατασκευή και λειτουργία θεματικού πάρκου αναψυχής και η κατασκευή και λειτουργία 10 κινηματογραφικών αιθουσών συνολικά 2.500 θέσεων, στην περιοχή ΑΣΤΕΡΙΑ του Δήμου Γλυφάδας.

Το πολύ σημαντικό αυτό έγγραφο για το μέλλον της περιοχής, εισήγαγε στο δημοτικό συμβούλιο της 3ης Ιουλίου σαν έκτακτο θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Άρης Κωνσταντίνης. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της απόφασης αυτής και να ενημερώσει όλους τους δημότες για τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι ερήμην τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Δήμος Γλυφάδας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άσκησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Β'βάθμιας επιτροπής επίλυσης δασικών διαφορών η οποία και χαρακτήριζε χορτολιβαδική την έκταση των 278 στρ. των Αστεριών. Άσκησε επίσης αίτηση αναστολής της εν λόγω απόφασης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024