Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπεργίες ετοιμάζει η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης

Απεργίες ετοιμάζει η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης

Απεργιακές κινητοποιήσεις εντός του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τις Πέμπτες, οπότε και προσγειώνονται στο “Μακεδονία” οι πτήσεις charter, πρότεινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού Βορείου Ελλάδος κ. Μιχάλης Ζορπίδης, κατά τη […]

Απεργιακές κινητοποιήσεις εντός του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τις Πέμπτες, οπότε και προσγειώνονται στο "Μακεδονία" οι πτήσεις charter, πρότεινε<...> ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού Βορείου Ελλάδος κ. Μιχάλης Ζορπίδης, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Η πρόταση αυτή, είναι συνέπεια του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τις οδικές μεταφορές επιβατών στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, επισημάνθηκε ότι το νομοσχέδιο κατοχυρώνει το ρόλο και το έργο των ΚΤΕΛ και αιωρείται, κενό νομικών ερεισμάτων, το μεταφορικό έργο των τουριστικών λεωφορείων.

Βάσει των όσων επεσήμαναν εκπρόσωποι της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δεν διορθώνει την άνιση μέχρι σήμερα ισχύουσα θεσμική κατάσταση μεταξύ των τουριστικών λεωφορείων & λεωφορείων των ΚΤΕΛ-ΟΤΑ.

Στον αντίποδα, υποστήριξε ο κ. Ζορπίδης, ότι με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στις μεταφορές και κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου, με το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται και παίρνει παράταση ο αναχρονισμός και ολιγοπωλιακός θεσμός της αποκλειστικής εκμετάλλευσης των επιβατικών μεταφορών, από το κρατικοδίαιτο φορέα των ΚΤΕΛ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024