Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι Σέρβοι τουρίστες ξεπέρασαν τους 800.000 στην Κεντρική Μακεδονία το 2016
Περιφέρεια

Οι Σέρβοι τουρίστες ξεπέρασαν τους 800.000 στην Κεντρική Μακεδονία το 2016

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί ότι Κεντρική Μακεδονία και Βελιγράδι μπορούν να υποστηρίξουν ένα κοινό τουριστικό πακέτο με αμοιβαία οφέλη και με την κινητοποίηση όλων των τουριστικών φορέων των δυο περιοχών να αποκτήσει αυτό το πακέτο ισχυρή δυναμική.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Tomislav Nicolic, συμβούλους του και Σέρβους αξιωματούχους είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, στο Προεδρικό Μέγαρο του Βελιγραδίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μετά και την επίσκεψη του κ. Nicolic στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αλλά και της παρουσίας του περιφερειάρχη στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου “ITTFA”, όπου συμμετέχει και φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με δικό της εκθεσιακό χώρο.

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καθώς οι κ.κ. Nicolic και Τζιτζικώστας έχουν καλλιεργήσει προσωπικές σχέσεις και έχουν αναπτύξει ένα δίαυλο επικοινωνίας για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος και συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού, υποδομών και διευρωπαϊκών δικτύων, ενώ οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για πολιτικά και εθνικά θέματα.

“Είχα για ακόμη μια φορά τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Tomislav Nicolic και συνεργάτες του και να συζητήσουμε την πορεία της συνεργασίας μας σε μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαμε εξετάσει σε πρώτη φάση κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση αυτών των συνεργασιών. Οι λαοί μας έχουν κοινές αξίες, κοινά ιστορικά στοιχεία, κοινή θρησκευτική πίστη κι όλα αυτά μας ενώνουν και αποτελούν το θεμέλιο για συμπόρευση σε μια σειρά από τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επισήμανα στον Πρόεδρο το σημαντικό τουριστικό ρεύμα που δέχεται η Κεντρική Μακεδονία από τη Σερβία, καθώς οι Σέρβοι τουρίστες στην Κεντρική Μακεδονία πέρσι ξεπέρασαν τους 800.000 και φέτος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός. Παράλληλα, Κεντρική Μακεδονία και Βελιγράδι μπορούν να υποστηρίξουν ένα κοινό τουριστικό πακέτο με αμοιβαία οφέλη και με την κινητοποίηση όλων των τουριστικών φορέων των δυο περιοχών να αποκτήσει αυτό το πακέτο ισχυρή δυναμική. Επίσης, τόνισα τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε ως Περιφέρεια για την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στις δυο χώρες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη θεαματική παράσταση ‘Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη’, που ανεβάσαμε σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου τον προηγούμενο Νοέμβριο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη δημιουργία ενός ισχυρού διμερούς συμβατικού πλαισίου, που περιλαμβάνει στενή συνεργασία σε τομείς όπως η παιδεία, η έρευνα και τεχνολογία, η καινοτομία, η τουριστική ανάπτυξη, οι διεθνείς μεταφορές, η οικονομία. Άλλωστε, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στη Σερβία και η Κεντρική Μακεδονία είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Σέρβων”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε επίσης συνάντηση και με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt και τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Rebecca A. Fong στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη. Συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτισμού, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, έρευνας, νέων τεχνολογιών και επενδύσεων στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της και τις επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά σε έργα υποδομής, αστικής ανάπτυξης, τουρισμού και πολιτισμού, ενώ αναφέρθηκε και στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στον τρόπο λειτουργίας της περιφέρειας, καθιστώντας την πιο ευέλικτη και αποτελεσματική.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023