Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρεμβάσεις στο Ενετικό Λιμάνι στα Χανιά
Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δύο μήνες

Παρεμβάσεις στο Ενετικό Λιμάνι στα Χανιά

Σε παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την εικόνα του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων, προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ο κύριος άξονας των παρεμβάσεων αφορά στο οδόστρωμα το οποίο σε πολλά σημεία […]

Σε παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την εικόνα του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων, προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ο κύριος άξονας<...> των παρεμβάσεων αφορά στο οδόστρωμα το οποίο σε πολλά σημεία του λιμανιού είναι φθαρμένο. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι πρώτες εργασίες άρχισαν χθες από την Ακτή Ενώσεως, όπου τοποθετείται νέος ασφαλτοτάπητας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Aρη Παπαδογιάννη, “το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, έχει προϋπολογισμό 130.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δύο μήνες”. Ο κ. Παπαδογιάννης ωστόσο διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα αποπερατωθούν γρήγορα και ο νέος ασφαλτικός τάπητας θα έχει τοποθετηθεί πολύ πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία .

Ανάλογες εργασίες θα γίνουν και στην Ακτή Κουντουριώτη, ενώ το συνολικό σχέδιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ περιλαμβάνει πλήρη αποκατάσταση των πλακών στο Ενετικό Λιμάνι, υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΥΑΧ και της ΔΕΗ, ηλεκτροφωτισμό και αποκατάσταση των όψεων των ιδιωτικών κτηρίων .

Στο σχέδιο των αναπλάσεων είναι ενταγμένη και η αντικατάσταση των μικρών κολώνων στις εισόδους του λιμανιού. Όπως αποφάσισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τα υπάρχοντα κολωνάκια θα αντικατασταθούν με βυθιζόμενα τα οποία θα είναι αφενός πιο καλαίσθητα και αφετέρου πιο λειτουργικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024