Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠτωτική κίνηση στην αγορά της Κέρκυρας

Πτωτική κίνηση στην αγορά της Κέρκυρας

Πτωτικά κινείται μία από τις πλέον παραδοσιακές αγορές της Κέρκυρας, η αγγλική, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κερκυραϊκής ΟμοσπονδίαςΤουριστικών Καταλυμάτων κ. Κωνσταντίνο Πρεντάνο. Παράλληλα ο κ. Πρεντάνος, αναφερόμενος στην γερμανική […]

Πτωτικά κινείται μία από τις πλέον παραδοσιακές αγορές της Κέρκυρας, η αγγλική, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κερκυραϊκής Ομοσπονδίας<...>Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Κωνσταντίνο Πρεντάνο. Παράλληλα ο κ. Πρεντάνος, αναφερόμενος στην γερμανική αγορά σημειώνει: “…στασιμότητα παρατηρείται σε μία ακόμη παραδοσιακή αγορά για την Κέρκυρα” και προσθέτει: “…οι αφίξεις από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης εμφάνισαν μικρή βελτίωση, ωστόσο όμως δεν είναι ικανές να αντισταθμίσουν τις απώλειες τόσο λόγω της υψηλότερης κατά κεφαλήν κατανάλωσης που είχαν οι Aγγλοι όσο και εξαιτίας του μικρότερου αριθμού τουριστών”.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η βρετανική τουριστική αγορά τροφοδοτεί κάθε χρόνο την Κέρκυρά με 500 χιλιάδες τουρίστες, οπότε αν όπως αναφέρει ο κ. Πρεντάνος η μείωση είναι της τάξης του 4-5%, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί.

Προσπαθώντας να δώσει μία εξήγηση για τις μειώσεις, αναφέρεται σε οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα που προωθούν τους τουρίστες προς γειτονικές χώρες και ειδικότερα προς τη Βουλγαρία, όπου το κόστος είναι χαμηλότερο, λόγω και των ποιοτικά κατώτερων υπηρεσιών που προσφέρονται.

Κλείνοντας ο κ. Πρεντάνος σημειώνει ότι η μείωση την οποία ανέφερε ίσως να περιοριστεί από το έκτακτο charter που θα έρχεται για τους επόμενους δυόμιση μήνες από το Λονδίνο στην Κέρκυρα και θα τροφοδοτεί το νησί με περίπου 300 τουρίστες εβδομαδιαίως.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024