Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΔΟΕ: Φοροδιαφυγή από τουριστικές επιχειρήσεις

ΣΔΟΕ: Φοροδιαφυγή από τουριστικές επιχειρήσεις

Ήδη άρχισαν να εντοπίζονται περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε τουριστικές επιχειρήσεις από τους καθιερωμένους ετήσιους ελέγχους του Σώματος Δίωξης οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) που ξεκίνησαν από την 1η Ιουνίου. Κατά τους ελέγχους που […]

Ήδη άρχισαν να εντοπίζονται περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε τουριστικές επιχειρήσεις από τους καθιερωμένους ετήσιους ελέγχους του<...> Σώματος Δίωξης οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) που ξεκίνησαν από την 1η Ιουνίου.

Κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές του ΣΔΟΕ τις δύο τελευταίες εβδομάδες τέσσερις στις δέκα τουριστικές επιχειρήσεις βρέθηκαν αν φοροδιαφεύγουν.

Ειδικότερα, τα συνεργεία του Σώματος εντόπισαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας σε καταστήματα τουριστικών ειδών, ξενοδοχεία κά. κατά τους ελέγχους που διενεργούν παραδοσιακά κάθε θερινή περίοδο, στα νησιά της χώρας και στις παραλίες με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Όπως δήλωσε χθες, Παρασκευή, ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Αττικής, Ανδρέας Κυρίτσης, από τους ελέγχους που έγιναν -οι οποίοι περιλαμβάνουν και "κρούσεις" στην αγορά για να διαπιστωθεί εάν εκδίδονται αποδείξεις λιανικής πώλησης- προέκυψε ότι το 40% των επιχειρήσεων που ελέχθησαν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις.

Κατά τους ελέγχους του ΣΔΟΕ θα εξετασθούν 36.000 τουριστικές επιχειρήσεις (τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, είδη λαϊκής τέχνης, και πτήσεις charter) για να διαπιστωθεί αν είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Έλεγχοι επίσης ξεκίνησαν από τα τρία ποία του ΣΔΟΕ και σε κρουαζιερόπλοια για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ναυτιλίας, ενώ γίνεται καθημερινά και έλεγχος για λαθρεμπόριο.

Πρώτα σε σειρά για έλεγχο από τους επιθεωρητές του ΣΔΟΕ είναι τα νησιά Ζάκυνθος, Ρόδος και Κέρκυρα, ενώ καθημερινά διενεργούνται έλεγχοι και στα παραλιακά μαγαζιά της Αττικής καθώς και στη Χαλκιδική.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024