Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε 15 ημέρες οι τελικοί ανάδοχοι-Κοινοπραξίες για την διαχείριση των ακτών

Σε 15 ημέρες οι τελικοί ανάδοχοι-Κοινοπραξίες για την διαχείριση των ακτών

Στην τελική ευθεία ο εκσυγχρονισμός και η ανάπλαση των πέντε ακτών του ΕΟΤ στην Αττική (Αλίμου, Βούλας Α’ και Β’, Βουλιαγμένης και Βάρκιζας). Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά […]

Στην τελική ευθεία ο εκσυγχρονισμός και η ανάπλαση των πέντε ακτών του ΕΟΤ στην Αττική (Αλίμου, Βούλας Α' και Β', Βουλιαγμένης και Βάρκιζας)<...>.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ<.>) Α.Ε., κ. Τάσος Χωμενίδης, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου διευκρίνισε ότι η ανακοίνωση της επιλογής των τελικών αναδόχων κοινοπρακτικών σχημάτων θα γίνει σε περίπου 15 ημέρες και αφού προηγηθεί διαπραγμάτευση με τους ενδιαφερόμενους με στόχο την βελτίωση των προσφορών τους, τόσο από οικονομικής, όσο και από ποιοτικής άποψης.

Οι συμβάσεις παραχώρησης με τα κοινοπρακτικά σχήματα που θα επιλεγούν, θα είναι δεκαετείς (μέχρι το 2010).

Όπως τόνισε ο κ. Χωμενίδης, η ΕΤΑ, όσο και οι ενδιαφερόμενοι δήμοι (μέσα από τις υπό σύσταση μεικτές Εποπτικές Επιτροπές Ελέγχου Ακτών) θα κάνουν πολύ προσεκτικά βήματα στο θέμα της διαχείρισης των ακτών που, εκτός από οικονομική διάσταση, έχει επίσης κοινωνική και περιβαλλοντική.

"Οι ακτές της Αττικής θα αποτελέσουν πιλότο για την ανάπτυξη του νέου ψυχαγωγικού προτύπου της παραλίας, σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς της αυθαιρεσίας στη δόμηση, στις χρήσεις και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος", είπε ο κ. Χωμενίδης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η ΕΤΑ θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ώστε στην πορεία να μην δημιουργηθούν μονοπωλιακές συνθήκες στην διαχείριση των ακτών από τους ιδιώτες. Στο σημείο αυτό έγινε γνωστό ότι οι υποψήφιοι ανάδοχοι δήλωσαν με σχετικές επιστολές τους ότι διερευνούν την πιθανότητα διεύρυνσης των επιχειρηματικών σχημάτων τους με την συμμετοχή και άλλων από όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Όπως επισημάνθηκε, οι παραλιακοί δήμοι συμφωνούν απόλυτα με την όλη διαδικασία, άλλωστε, θα έχουν οικονομικό όφελος, καθώς θα παίρνουν ποσοστό επί των εσόδων των ακτών και ταυτόχρονα θα ασκούν μαζί με την ΕΤΑ τον έλεγχο στις χρήσεις που θα προτείνουν οι ιδιώτες διαχειριστές των ακτών. Η διοίκηση της ΕΤΑ τόνισε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν θα αυξηθεί το εισιτήριο στις πλαζ για το κοινό (θα υπάρχει απλώς ετήσια αύξησή του βάσει του πληθωρισμού) και ότι οι ιδιώτες θα έχουν συμπληρωματικά έσοδα από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες εστίασης και ψυχαγωγίας εντός των ακτών (χωρίς, πάντως, να δοθούν πιο συγκεκριμένα στοιχεία προς το παρόν).

Με βάση τα προσφερθέντα μισθώματα οι βαθμολογίες των υποψήφιων αναδόχων έχουν ως εξής:

Ακτή Αλίμου: Κοινοπραξία Αττικές Ακτές (ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, ΤΕΡΙΝΑ, Ιθάκη ΕΠΕ και Αχινός) με ανηγμένη οικονομική προσφορά 4.275 δισ., εγγυημένο μίσθωμα 2.250 και ελάχιστο μίσθωμα ως ποσοστό του κύκλου εργασιών 1.815.

Ακτή Α΄ Βούλας: Κοινοπραξία Βερνίκος Κότερα (EFG Eurobank Properties A.E., Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε., ΙΜΑΚΟ Α.Ε., Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε., V + O Communication Recources, Everest Α.Ε., Ευ Ζην Α.Ε.) με ανηγμένη οικονομική προσφορά 1.870 δισ., εγγυημένο μίσθωμα 1.163 και ελάχιστο μίσθωμα ως ποσοστό του κύκλου εργασιών 425.

Ακτή Β΄ Βούλας: Κοινοπραξία Βερνίκος Κότερα με ανηγμένη οικονομική προσφορά 1.224 δισ., εγγυημένο μίσθωμα 1.163 και ελάχιστο μίσθωμα ως ποσοστό του κύκλου εργασιών 440.

Ακτή Βουλιαγμένης: Κοινοπραξία Αττικές Ακτές με ανηγμένη οικονομική προσφορά 4.558 δισ., εγγυημένο μίσθωμα 2.360 και ελάχιστο μίσθωμα ως ποσοστό του κύκλου εργασιών 1.943.

Ακτή Βάρκιζας: Κοινοπραξία Βερνίκος Κότερα σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ζευς (Αττικές Εκδόσεις Α.Ε., Όμικρον Α.Ε., Όρασις Α.Ε., Αθ. Ταγάρης, Χρ. Ουζούνης, F-K Group) με ανηγμένη οικονομική προσφορά 1.612 δισ., εγγυημένο μίσθωμα 1.163 και ελάχιστο μίσθωμα ως ποσοστό του κύκλου εργασιών 414.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024