Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣΕΤΕ: Πολλαπλές οι αρνητικές συνέπειες από την διακοπή των πτήσεων της Ο.Α. για τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

ΣΕΤΕ: Πολλαπλές οι αρνητικές συνέπειες από την διακοπή των πτήσεων της Ο.Α. για τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Καίριο χτύπημα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Βόρειας Ελλάδας χαρακτηρίζει ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) την απόφαση της Κυβέρνησης για διακοπή πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Συγκεκριμένα, […]

Καίριο χτύπημα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Βόρειας Ελλάδας χαρακτηρίζει ο ΣΕΤΕ<.> (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) την απόφαση<...> της Κυβέρνησης για διακοπή πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΤΕ με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Χ. Βερελή, την οποία κοινοποίησε και στους κ.κ. Ν. Χριστοδουλάκη υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Α. Τσοχατζόπουλο υπουργό Ανάπτυξης, Γ. Πασχαλίδη, υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και Σ. Βούγια, υφυπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών εκφράζει τη διαμαρτυρία του αναφέροντας ότι "αναδεικνύεται ακόμη μια φορά η απουσία πολιτικής αερομεταφορών της χώρας μας καθώς και ο ελλιπής σχεδιασμός της περιφερειακής ανάπτυξης".

Ειδικότερα, η επιστολή του ΣΕΤΕ αναφέρει ότι "Η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας είναι προφανώς άρρηκτα συνδεδεμένες με την περιφερειακή ανάπτυξη στην προσπάθεια δημιουργίας και εξασφάλισης συνθηκών μακροχρόνιας ευημερίας για τους πολίτες. Είναι επίσης προφανές ότι η περιφερειακή ανάπτυξη έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την παράλληλη ανάπτυξη των συγκοινωνιών, όπου κυρίαρχο ρόλο έχουν οι αερομεταφορές.

Σε μια περίοδο όπου η Ενιαία Αγορά ενθαρρύνει το διασυνοριακό εμπόριο, το κοινό νόμισμα αυξάνει τις διεθνείς συναλλαγές και μειώνει τα κόστη των ταξιδιών και η επικείμενη διεύρυνση των μελών της ΕΕ θα αυξήσει τις μετακινήσεις, η χώρα μας στερείται πολιτικής αερομεταφορών και κατά συνέπεια αδυνατεί να υλοποιήσει προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης.

Αν και είναι προφανές, επαναλαμβάνουμε τη σημασία των αεροπορικών συνδέσεων για το εμπόριο και τον τουρισμό. Ιδιαίτερα για περιοχές όπως αυτή της Βορείου Ελλάδος, που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις αερομεταφορές και προσπαθούν να καθιερωθούν ως τουριστικοί προορισμοί, ο περιορισμός και η διακοπή πτήσεων καταφέρουν καίρια πλήγματα στην όποια αναπτυξιακή προσπάθεια. Υπενθυμίζουμε επίσης, τις συνεχείς κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανάπτυξη της περιφέρειας γενικά και την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ειδικά, σε κέντρο των Βαλκανίων και των παρευξείνιων περιοχών μαζί και τη φιλοξενία της συνόδου κορυφής του 2003. Ο περιορισμός των αεροπορικών συνδέσεων κάθε άλλο παρά ευνοεί την υλοποίηση αυτών των εξαγγελιών και φυσικά αδυνατίζει την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει την EXPO 2007-2008.

Για τον περιορισμό της ζημίας που υφίσταται η Ελλάδα γενικά και η Θεσσαλονίκη ειδικά, αρχικά σε επίπεδο κύρους και στη συνέχεια οικονομικά, σε βαθμό που δεν είναι εύκολα προσδιορίσιμος, θεωρούμε απόλυτα αναγκαία τη άμεση ενεργοποίηση της πολιτείας με δέσμη μέτρων που θα καθιστούν το αεροδρόμιο Μακεδονία ελκυστικό για τις αεροπορικές εταιρίες.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να ξεκινούν από μειώσεις στα τέλη χρήσης του αεροδρομίου μέχρι και την επιδότηση των γραμμών με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης και να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια της ευρύτερης περιοχής".

Καταλήγοντας στην επιστολή του ο ΣΕΤΕ καλεί τον υπουργό Μεταφορών να λάβει άμεσα μέτρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση και να προκαλέσει διάλογο για μια ολοκληρωμένη πολιτική αερομεταφορών στη χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024